Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Skal du male kjelleren?

Kanskje kjelleren din er tiltenkt en rolle som bod? Har du allerede en plan om å gjøre det om til et treningsrom? Eller ønsker du å gi vinsamlingen din et temperert sted å hvile?

Mulighetene er mange, men en ting er sikkert: Hvis omgivelsene i kjelleren ikke er optimale, får du ikke mye glede av de ekstra kvadratmeterne.

Når du skal i gang med å pusse opp kjelleren bør du derfor ha noen farger i bakhodet du synes er fine. Kanskje tak og vegger bør ha en annen farge enn gulvet for å skape noen fine kontraster? Eller kanskje du foretrekker et enhetlig utseende?

Til syvende og sist er det viktigste at du velger noen farger som faller i smak.

Maling til gulv og vegger i kjelleren

Kjelleren kan være en vanskelig etasje å male. Dette skyldes blant annet at det kan ha vært malt med ulike malinger, som kan kreve en spesiell type overflatebehandling. Derfor bør du alltid sjekke hvilken type maling veggene tidligere har blitt behandlet med før du kjøper produkter og starter prosjektet ditt.

Er du i tvil kan du alltid kontakte Flüggers kundeservice på 23 30 21 90 eller på mail customersupportNO@flugger.com, hvor våre kompetente medarbeidere står klare til å rådgi og veilede deg til de riktige produktene til kjelleren.

For maling av gulvet anbefaler vi vår hurtigtørkende PU-gulvmaling ved lett trafikk og bruksrelatert slitasje. Den tåler rengjøring med vann, universalvaskemiddel og gulvskrubb.

Skal du sikre deg et slitesterkt og slitesterkt kjellergulv bør du male med en epoksymaling. Vi anbefaler Epoxy Gulvmaling 2K, som er motstandsdyktig mot flere typer slitasje, for eksempel lett trafikk, kjemisk eksponering og noe tilsmussing. Denne tåler kraftig rengjøring med maskin.

Epoxy Floor Paint 2K er en 2-komponent epoksymaling som består av en base og en herder - også kjent som henholdsvis A- og B-komponentene. Når disse to komponentene blandes og påføres kjellergulvet får du en utrolig slitesterk overflate som tåler det meste.

Slik maler du veggene i kjelleren

Noe man raskt legger merke til i en kjeller er tilstanden på veggene. Hvis de er slitt, vil det sende et signal om mislighold og slitasje.

Men med et godt strøk maling kan du heldigvis gi de gamle kjellerveggene nytt liv. De fleste bruker silikatmaling, mens andre velger å bruke en kalkmaling.

I hurtigguiden nedenfor går vi gjennom hvordan du maler kjellerveggene dine med Flügger Archaia komposisjonsmaling:

  • Dekk til møbler, stikkontakter og utsatte overflater.
  • Rengjør veggen grundig med Flügger Grundrens og vask etterpå med rent vann - støvsug veggene ved behov og fjern støv og lo.
  • Sjekk overflaten for hull og sprekker. Bruk en sparkelmasse til å fylle dem og slip over med sandpapir. Hvis overflaten er intakt og uten hull, kan du hoppe over dette trinnet.
  • Hell malingen i en malingsbøtte og påfør det første strøket.
  • Påfør andre strøk og la deretter malingen tørke. Vurder eventuelt til slutt om veggene skal ha det aller siste strøket med maling.

Inspirasjon og guide til kjelleren