Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Velg riktig maling til taket

Trenger taket en oppfriskning? Eller frister det å prøve en ny, spennende farge i taket? Da bør du lese videre her:

Et pent og rent tak er en utrolig viktig del av et rom, da det hjelper på helhetsinntrykket og sammen med veggene utgjør rammen til rommet ditt. Hvis du vil være helt sikker på å gi taket ditt en behandling som er både vakker og langvarig, bør du velge en maling som passer til formålet – i dette tilfellet en maling spesielt designet for tak.

Vi anbefaler enten Dekso eller Flutex Pro, som begge finnes i forskjellige glansgrader. Husk at jo høyere glansnivå en maling har, desto mer gjenskinn vil taket ditt avgi. Er det soveromstaket er det derfor alltid lurt å velge en maling med lav glans.

 

Gi taket nytt liv med en ny farge

Det spiller absolutt ingen rolle hvilken farge du maler taket i. Taket kan si mye om din personlige stil, derfor er det viktig å velge en farge du er komfortabel med.

Mange velger å male taket i en hvit farge, da det gir en illusjon av at rommet virker større. Samtidig gir en hvit nyanse også mye lys, noe som kan være en fordel hvis du helst unngår at rommet blir for mørkt. Ønsker du å gi rommet ditt en intim og koselig atmosfære, kan du også male taket i en mørk farge.

Det kan også være en fordel å male taket i samme farge som veggene, da det vil gi rommet ditt et fint ensartet uttrykk. Alternativt kan du eksperimentere med kontraster, som også kan skape en koselig atmosfære.

Slik maler du taket (betong, puss eller gips)

Før du begynner å male taket, bør du sjekke hva slags underlag du har å gjøre med. Består taket av betong, gips eller gips kan du bruke Dekso eller Flutex Pro. Er taket derimot av tre, må du bruke Interior High Finish 5, som finnes i glans 5, 20, 50 og 90.

  • Velg riktig takmaling. Matt eller halvblank maling er best for tak.
  • Forbered taket for maling. Rengjør taket og reparer eventuelle skader.
  • Grunn med et av våre isolerende Flügger Iso-produkter før malingen påføres. Dette vil hjelpe malingen til å feste seg bedre og beskytte mot penetrering av vannløselige fargestoffer.
  • Mal taket med en pensel eller rulle. Start i kantene og jobb deg mot midten av taket.
  • La takmalingen tørke helt før du legger til de siste detaljene.