Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Slik maler du utendørs treverk

Du trenger ikke leie inn fagfolk når du skal male utendørs treverk. Du klarer faktisk oppgaven helt fint selv – bare du forbereder deg litt før du setter i gang. Her veileder vi deg gjennom et godt utført malerarbeid – trinn for trinn.

 

Du har konstatert at treverket har behov for oppfrisking, og har rengjort kledningen, garasjen, gjerdet eller uthenget grundig, slik at det er klart for maling – men hva nå?

Må du gå til innkjøp av dyrt utstyr eller kanskje til og med betale fagfolk for å få et godt resultat? Nei, heldigvis ikke. Du kan fint male utendørs treverk selv.

Nedenfor kan du se videoen vår som forbereder deg godt til ditt utendørs maleprosjekt. Husk at du alltid kan henvende deg til din lokale Flügger farve hvis du er usikker på hva du skal bruke eller hvordan du starter.

Sådan maler du dit udendørs

Slik maler du utendørs treverk – trinn for trinn:

  1. Velg en malerpensel med samme bredde som bordene du skal male. Det gir et penere og jevnere resultat.
  2. Sørg for å male ett område om gangen, også kalt «vått i vått» – så unngår du overlapping og sikrer jevn påføring av malingen.
  3. Påfør malingen med jevne, rette strøk – start gjerne ovenfra og ned.
  4. Husk å male i samme retning som bordene – i dette tilfellet med loddrette strøk.
  5. Følg samme metode fra start til slutt.

Husk at vær og årstid har stor betydning for det endelige resultatet. Les derfor veiledningen vår om når det er best å påføre trebeskyttelse.

Husk rengjøring, og vurder grunnmaling

Før du maler utendørs treverk er det viktig å rengjøre treverket grundig, slik at du har et jevnt underlag. Ved å rengjøre treverket sikrer du både at sluttresultatet blir penere og at etterfølgende behandlinger holder lenger. Du finner videoen med veiledning om rengjøring av utendørs treverk her.

For å sikre at utendørs treverk holder seg best mulig, kan du først male tidligere behandlet treverk med en «Under Coat» mellommaling.

I tillegg bør du vurdere om du skal starte med et strøk med grunnmaling. Det gir ekstra beskyttelse mot fukt og sopp, og sikrer god vedheft til den etterfølgende behandlingen. Den er spesielt egnet til lyse tresorter og trykk- og vakuumimpregnert treverk. Hvis treverket ikke er spesielt slitt, kan du velge bort grunn- og mellommaling og i stedet velge en «Top Coat».

Se hele utendørssortimentet vårt her

Husk at du ikke kan bruke oljebasert trebeskyttelse på utendørs treverk som tidligere er behandlet med vannbasert trebeskyttelse. Du kan derimot gjerne påføre vannbasert trebeskyttelse, selv om overflaten tidligere er behandlet med oljebasert trebeskyttelse.