Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Hurtigveiledning: Slik gir du treverket ren kjærlighet

 

Sjekk værmeldingen

Du vet helt sikkert at trebeskyttelse krever tørt vær – men du trenger ikke vente til en varm sommerdag. Hvis du kan tørke klær på tørkesnoren, kan du påføre trebeskyttelse. Faktisk skal det bare være minst fem grader varmt – og oppholdsvær.

 

Rent treverk er lykkelig treverk

Det er fristende å komme raskt i gang med å dyppe penselen, uansett overflate. Men vi anbefaler det ikke. Påfører du direkte på en støvete, skitten eller avskallet overflate, reduserer du holdbarheten til trebeskyttelsen og du må påføre igjen oftere. Så sørg for å behandle overflaten med en god fasadevask (som Flügger tilfeldigvis selger) og eventuelt litt sandpapir, før du gjør annet. Hvis treverket har alger, må du også bruke en algefjerner (det har vi også på hyllen).

 

Er det grunn til å grunne?

Hvis arbeidet skal holde lengst mulig, er det lurt å bruke grunning før du maler. Grunningen beskytter mot råte og sopp – og hjelper dessuten trebeskyttelsen med å hefte bedre. Noen tresorter er beskyttet mot råte og sopp fra naturens side, og skal derfor ikke grunnes. Spør i Flügger-butikken hvis det er noe du lurer på.

 

Bak enhver god trebeskyttelse er det en perfekt pensel

Du kjenner sikkert noen som har opplevd at malingen renner eller blir ujevnt fordelt. Bruker du en pensel med omtrent samme bredde som bordene – og maler i lengderetningen – unngår du dette. Du kan selvfølgelig også bruke en rull til større overflater – men bruk alltid en pensel til slutt, slik at trebeskyttelsen trenger helt inn i treverket.

 

Rent treverk er lykkelig treverk

Ja da, vi vet det – vi har sagt det før. Men visste du at rengjøring ikke bare er lurt rett før du skal påføre trebeskyttelse? Støv og skitt som får tid til å feste seg, tiltrekker seg nemlig dugg og fukt – som trenger inn og bryter ned treverket. Så hvis du med ett til to års mellomrom rengjør treverket grundig med et egnet rengjøringsprodukt, kan du både rengjøre treverket og forlenge malingens holdbarhet.

 

Visste du …

… at du enkelt kan sjekke om treverket er klart til å bli malt? Trykk fast en bit gaffatape på treverket, dra vekk tapen med et raskt rykk og kontroller om det sitter løs maling på tapen. Hvis det gjør det, må du begynne med sandpapiret igjen.

 

Se vårt utvalg av trebeskyttelse