Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Tremaling

Treverket i hjemmet kan av flere årsaker ha behov for et nytt strøk med tremaling. Det kan hende at treverket med tiden har fått en del slitasje og derfor trenger å friskes opp. Det kan også være nytt treverk som skal behandles for første gang, eller kanskje du bare ønsker en ny farge.

Uansett hvilket prosjekt du har i tankene, gir tremaling deg et vakkert og holdbart sluttresultat. Les mer om tremaling her.

17 produkter
Flügger Interior High Finish 5 - Tremaling
Fra kr 209
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Interior Stop Primer - Sperregrunning
Fra kr 189
+ evt. lev. kostnader
Tavlemaling - Flügger Interior Blackboard Finish
Fra kr 189
Matt
Blank
Glans
Magnetmaling - Flügger Decorative Magnetic
Fra kr 419
+ evt. lev. kostnader
Hobbymaling
Fra kr 149
+ evt. lev. kostnader
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 17 produkter av 17

Hva er tremaling?

Tremaling kan både fås som akryl eller alkyd. Den skiller seg ut fra andre typer interiørmaling, som brukes på slette overflater, hvor bindemiddelet er vann. Tremaling kan enkelt påføres med pensel og rulle som normalt. Det er viktig med god ventilasjon mens man maler samt bruk av verneutstyr som hansker og maske.


Tremaling på tidligere behandlet treverk

Før du går i gang med malejobben på innendørs treverk, er det viktig å vurdere typen treverk du skal male. Det har nemlig stor betydning for hvordan du gjør forarbeidet og selve malejobben.

Er det tremøbler eller annet treværk som har vært malt eller lakkert tidligere, skal man først rengjøre, slipe og grunne før påføring av tremalingen. Det sikrer det beste underlaget for at tremalingen kan hefte. Men det gir også et flott, ensartet og jevnt resultat etter du har malt ferdig.


Tremaling på ubehandlet treverk

Er det derimot ubehandlet treverk du skal male, legges det til noen ekstra trinn i forarbeidet. Kvister og annet fra treverket kan nemlig trenge gjennom den malte overflaten og forårsake flekker eller skjolder på i det ferdige resultatet. Dette kan unngås ved å male med en sperregrunn eller en kvistlakk før du påfører tremalingen. En sperregrunn hjelper å gjøre overflaten ensartet og at tremalingen dermed dekker bedre.

Før du påfører tremalingen

Dersom det er møbler, panel, listverk, store overflater som vegger og tak eller dører, vinduer og karmer du skal male, gjelder det samme - et godt forarbeid.

  • Start derfor alltid med en grundig rengjøring. Når du er i gang med rengjøringen, kan du samtidig også se etter riper, små skader, hull eller hakk i treverket. Du kan bruke en tresparkelmasse til reparere skadene, som deretter slipes ned slik at overflaten blir flott, jevn og glatt.
  • Det er også viktig å slipe overflaten for å fjerne gammel maling, eller fjerne fiberstøv fra nytt treverk. En overflate som er slipt ned, sikrer også god vedheft for malingene. Husk alltid å slipe i samme retning som treverkets årer, og avslutt med grundig rengjøring, så alt slipestøv fjernes.

Når du skal male med tremaling

  • Når du skal male innendørs treverk skal du starte med å male kanter, hjørner og små detaljer som utskjæringer i treverket med en pensel. Det gjelder oftest på panel, lister, vinduer og dører. Påfør malingen med penselstrøk langs treverkets lengde for et flott resultat.
  • Er det større overflater som vegger og tak som skal males, kan du med fordel bruke en malerulle. Skal du både male tretak og -vegger, skal man starte å male taket og avslutte med veggene.
  • Til tak og vegger anbefaler vi at du bruker en teleskopstang som monteres på skaftet på malerullen. Med en teleskopstang kan du male i lange strøk. Det gjør det ikke bare lettere, men gjør også malerarbejdet raskere.

Valg av glans på tremalingen

Er det lister eller panel du skal male, er det en god idé å velge en maling med glans. Velg mellom glans 20, 50 og 90 som alle vil gi panelet og listene en flott, blank overflate som samtidig også gir en glatt overflate. Dette vil gjøre rengjøringen lettere senere også. Det samme gjelder for tremaling til vinduer, dører og karmer.


Valg av farger til tremaling

Hvit er og blir den mest brukte fargen når det gjelder tremaling. Men hvit er ikke bare hvit. Det finnes mange forskjellige nyanser av hvit som hver og en har påvirkning på det ferdige resultatet.

Er det hvitmaling på treverket som skal friskes opp, er det derfor verdt å undersøke hvilken hvitfarge som har blitt brukt tidligere. Fargen Bomull S 0502-Y en tradisjonell farge som brukes av de fleste norske produsenter av vinduer, lister, panel og dører.

Skulle du være i tvil om hvilken farge du skal velge, kan du alltid sjekke ut våre fargekart eller online fargevelger. Det gir deg god inspirasjon til valg av farge. Du kan også starte med å teste forskjellige farger hjemme med fargeprøver.

Om det er en klassisk hvitfarge, en annen hvit nyanse eller en helt annen farge du ønsker, toner vi akkurat den fargen du måtte ønske deg.