Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Skal du male kjøkkenet?

Vurderer du å male kjøkkenet? Kanskje du allerede har tenkt på en større renovering? Uansett omfanget av ditt prosjekt, har vi produktene som kan hjelpe deg å oppnå et tilfredsstillende resultat.

Kjøkkenet er en vesentlig del av hjemmet og et veldig sentralt rom du tilbringer mye av tiden din i. Derfor er det viktig at omgivelsene er så optimale og komfortable som mulig – og her spiller farger en større rolle enn man kanskje tror.

Du bør blant annet vurdere om du vil ha et ensfarget kjøkken, om du vil eksperimentere med kontrasterende nyanser og om kjøkkenet skal være lyst eller mørkt?

Til syvende og sist avhenger riktig farge i stor grad av dine personlige preferanser og hvordan du ser mulighetene for at fargenes estetikk kan fremheve omgivelsene dine.

Hvilken maling anbefaler vi?

Maling til kjøkkenet må først og fremst ha en rekke essensielle funksjoner: den skal være vaskbar, dvs. lett å rengjøre, siden det garantert kommer flekker, fett, matolje og lignende på kjøkkenets ulike overflater. Malingen skal også være slitesterk og robust, da det ofte er mye trafikk på og rundt kjøkkenet En maling med lav glansverdi kan være en fornuftig idé, da den danner en robust overflate.

Glansen til en maling bestemmes på en skala fra 0-100, hvor 0 er ultramatt og 100 er helt blank.

Hos Flügger har vi maling som passer til alle overflater på kjøkkenet. Skal du male kjøkkendører anbefaler vi at du grunner med Interior Fix Primer og deretter maler over med Interior Strong Finish. For vegger og tak anbefaler vi en av våre Perform eller Dekso malinger. 

Selv om området bak kjøkkenvasken unektelig vil bli utsatt for mye vann og fukt, er det strengt tatt ikke nødvendig å male området med våtromsmaling. Men hvis området på kjøkkenet ditt er spesielt utsatt, kan du enkelt male med Dekso 20 H20.

Ønsker du et mindre omfattende prosjekt?

Ikke noe problem!

Hvis det bare er kjøkkendørene dine som er litt slitte, kan det være på tide å gi dem en makeover. Å male kjøkkendører er en fantastisk og rimelig måte å friske opp kjøkkenets utseende.

Nedenfor finner du en hurtigguide som raskt vil få prosjektet ditt i gang:

  • Før du begynner å male, sørg for at dørene dine er rene og fri for fett og smuss. Rengjør alle overflater grundig med Flurens 37 og en slipesvamp. Tørk etterpå med vann og en mikrofiberklut.
  • Slip deretter dørene med sandpapir til de er matte – dette sikrer bedre vedheft senere.
  • Nå kan du påføre en grunning – Interior Fix Primer er et utmerket valg for grunning av kjøkkendører dersom de er glatte eller ikke tidligere malte overflater.
  • Når grunningen er tørr, kan du påføre malingen i to strøk. Interiør Strong Finish er et godt valg for maling av kjøkkendører. Bruk en malerull til de store flatene og en pensel til kantene.

Inspirasjon og guide til kjøkkenet