Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Få en fin og slitesterk fasade på huset

Husets utside eller fasade er det første du beundrer som gjest. Det kan være en pusset fasade, hvor veggen er kritthvit med en lett struktur fra mursteinene. En enhetlig og pen fasade kan utvilsomt løfte huset på en måte som får det til å fremstå som nytt og staselig. En rekke fordeler med fasademaling på murverket bør ikke undervurderes, siden veggen er godt beskyttet og puster med en holdbarhet på opptil 15 år. Murverket er dermed motstandsdyktig mot temperatursvingninger, stabilt i all slags vær og hemmer vekst av mugg på overflaten.

 

Hvilken fasademaling bør brukes og når?

Med Flüggers utvalg av fasademaling får du en maling som passer ditt behov og formål, uavhengig av om fasaden skal være akryl- eller silikonbasert. De to ulike basene har ulike egenskaper og finnes i utallige farger, som utvilsomt vil lyse opp husets eksteriør.

Regnvær er ikke noe problem med den helmatte akrylbaserte Facade Resist, da den er ekstra vær- og fargebestandig. Den er 100 % diffusjonsåpen, og tåler vann allerede 30 minutter etter påføring.

Minimalt vedlikehold er nøkkelordet med den helmatte silikonbaserte Fasaden Impredur, som er selvrensende og fremstår i naturlige, klassiske og dempede farger.

Det mest ideelle været for å påføre fasademaling er i tørt vær, hvor veggen har vært tørre i litt over en uke. En gjennomtørr vegg er de beste forholdene, hvor heller ikke natttemperaturen faller under 8 grader. Med andre ord er sommermånedene, sen vår eller tidlig høst ideelle.

Skal betong- eller murfasaden males? Vi gjennomgår det steg for steg

Å male fasaden på huset krever både mye tid og tålmodighet. Resultatet vil imidlertid vanligvis være ekstremt tilfredsstillende og verdt all svette og arbeidsraseri. En fin og nymalt fasade er virkelig et fantastisk syn, som sannsynligvis vil få naboene til å skule misunnelig i din retning.

For å gjøre det hele litt enklere har vi utarbeidet en enkel og oversiktlig steg-for-steg guide som kan hjelpe deg med å fullføre maleprosjektet ditt på en trygg og fin måte.

Som en tommelfingerregel for utendørs maling bør du alltid velge en tørr periode å male i, husk å sjekke værmeldingen og sørg for at det loves tørt vær for de kommende dagene.

  • Fjern alt løst materiale med en stålbørste eller sparkel.
  • Vask fasaden med børste og Flügger Facade Clean 1 - dersom det er tilsmussing (fett, alger etc.) på fasaden må dette fjernes med Facade Algefjerner.
  • Hull og sprekker i vegg utbedres med egnet sparkel.
  • La sparkelmassen sitte i 20-30 minutter - den må ikke tørke helt.
  • Fjern overflødig sparkelmasse ved å bevege en fuktig svamp i lette sirkler over det reparerte området.
  • Påfør grunning på veggen med en egnet grunning - eventuelt Flügger Facade Primer. Grunningen sikrer optimal vedheft når du i etterkant påfører fasademalingen.
  • Påfør fasademalingen.