Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Takmaling

Taket er den mest sårbare delen av huset ditt. Det er nesten uunngåelig at tidens tann vil vise seg på et eller annet tidspunkt. Med kraftige orkaner, regnskyll, hagl- og snøstormer er det viktigere enn noen gang at du gir taket ditt en god sjanse til å motstå disse ekstreme værforholdene. I tillegg kommer alle de naturlige vekstene som alger og mose, som kan få taket til å se mindre flatterende ut over tid. Derfor er det viktig å male taket ditt, da det kan gi et beskyttende lag mot vær og vind og irriterende begroing, samtidig som det gir taket et nytt og fint utseende. Les mer om takmaling her.
4 produkter
-25%
Flügger Facade Primer - Fasadegrunning
Fra kr 141,75
Ord. pris kr 189
-25%
Flügger Metal Pro Multiprimer - Metallgrunning
Fra kr 179,25
Ord. pris kr 239
Viser 4 produkter av 4

Hva er takmaling?

Takmaling er en type maling som er spesielt utviklet for bruk på tak. Den er vanligvis laget av elastomer og akrylharpiks, noe som gir malingen god fleksibilitet og sterke heftegenskaper. Dette gjør den perfekt til bruk på takmaterialer.

Takmaling kan for eksempel brukes på asfalt- og metalltak, og kan bidra til å beskytte taket ditt mot naturens elementer og ekstreme værforhold, samtidig som det kan gi huset ditt et nytt utseende.

Avhengig av hvilken type takmaling du bruker, kan den vare i alt fra to til åtte år. Det er imidlertid alltid best å rådføre seg med produsenten før du kjøper, slik at du er sikker på at du får det riktige produktet for dine behov.

Vi anbefaler Flügger Facade Roof & Base, som har en ekstra lang holdbarhet på opptil 15 år, er robust, gjennomtrengelig, værbestandig og motstandsdyktig mot mugg og sopp. Det er også tilgjengelig i en vakker svart farge.

Slik maler du taket ditt

Når du skal male taket, må du forsikre deg om at det ikke har regnet på tre til fem dager - og at det ikke er meldt regn de neste dagene. Hvis du maler på et vått tak, risikerer du at fukt blir fanget under malingen, noe som kan føre til at den sprekker senere.

Du bør også ta hensyn til eventuelle stormer eller sterk vind, da dette heller ikke er helt optimale værforhold. Nattemperaturen bør heller ikke være for varm eller kald.

Hvis det er mulig, bør du prøve å påføre takmalingen når temperaturen ligger et sted mellom 10-25 °C. Når du kjenner værforholdene, er påføring av takmaling et relativt enkelt prosjekt som du kan gjennomføre i løpet av en helg.

Følg vår trinn-for-trinn-guide nedenfor for å få en vakker finish som vil glede deg og husholdningen din i mange år fremover:

 • Før du begynner å male taket, må du rengjøre det grundig. Taket kan rengjøres med høytrykksspyler eller for hånd. Hvis du bruker høytrykksspyler, må du sørge for å bruke en lav trykkinnstilling slik at du ikke skader takmaterialet.
 • Når taket er helt rent, må du reparere eventuelle skader. Takmaling dekker ikke hull eller sprekker, så det er viktig å reparere disse før du maler.
 • Hvis det er små hull og sprekker i taket som må tettes, kan du bruke en taktekkings- og reparasjonsmasse.
 • Når taket er rent og reparert, kan du begynne å male. Takmaling påføres best med en rulle som er beregnet for bruk på tak. Takruller har et langt håndtak, slik at du enkelt kan nå opp til toppen av taket.
 • Mal i lange, jevne strøk fra den ene enden av taket til den andre. Sørg for at du overlapper hvert strøk med omtrent halvparten for å sikre full dekning.

Tilbehør til takmaling

 • Takmaling (vi anbefaler Flügger Facade Roof & Base)
 • Primer for tak
 • Pensel for takmaling
 • Malingsrulle for takmaling
 • Høytrykkspyler