Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Utendørs

Maling til utendørs bruk finnes i mange forskjellige varianter, avhengig av hvor eller hvilket materiale som skal males. Du kan få maling som maling til mur, tremaling, betongmaling, sokkelmaling, og flere spesielle malingstyper, som silikatmaling. Det samme for dem alle er at malingen skal kunne tåle de skiftende værforholdene vi har i Danmark, hvor det både er mange måneder med høy luftfuktighet og en sommer med høy sol og varme.

Avhengig av hvilken type maling du skal bruke, kan du velge mellom mange forskjellige farger og glansvarianter, slik at du kan finne den malingen du ønsker til malerarbeidet. Du kan alltid finne inspirasjon til fargevalget i vårt fargekort eller online fargevelger. Les mer om utendørs maling her.

34 produkter
Flügger 05 Wood Tex - Halvmatt Trebeskyttelse
Fra kr 349
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger 06 Wood Tex - Halvblank Trebeskyttelse
Fra kr 369
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger 07 Wood Tex - Matt Trebeskyttelse
Fra kr 349
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger 04 Wood Tex - Allround trebeskyttelse
Fra kr 289
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger 08 Wood Tex Patina - Fargeløs vannbasert trebehandling
Fra kr 389
Flügger 08 Wood Tex Sealer - Wood Tex Patina 08 topcoat
Fra kr 389
Flügger 01 Wood Tex - Grunnolje
Fra kr 249
Flügger 03 Wood Tex - Trebeskyttelse
Fra kr 259
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Vindusmaling - Wood Tex Window
Fra kr 359
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Facade Impredur - Fasademaling
Fra kr 699
Matt
Blank
Glans
Flügger Wood Tex Impredur - Ekstra vannavvisende treolje
Fra kr 249
Brukbar etter 24 timer
Flügger Wood Tex Wood Oil - Vannbasert treolje
Fra kr 219
Flügger Wood Oil Classic - Treolje
Fra kr 199
+ evt. lev. kostnader
Flügger Facade Resist - Fasademaling
Fra kr 269
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Fasade Universal - Oljeemulsjonsmaling
Fra kr 609
Matt
Blank
Glans
Flügger Facade Silikat - Silikatmaling
Fra kr 669
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Facade Impregnation - Fargeløs
Fra kr 309
+ evt. lev. kostnader
Viser 20 produkter av 34

Diffusjonsåpen maling for utendørs bruk

Diffusjonsåpen maling sørger for at underlaget kan puste og avlede fuktighet. Dette gjør diffusjonsåpen maling spesielt nyttig til utendørs bruk, hvor det er viktig at overflaten tetter fukt, men samtidig også kan puste og avlede fukt, slik at det ikke oppstår fuktskader og frostsprekker på overflaten. Denne spesielle egenskapen til diffusjonsåpen maling er en viktig faktor for å oppnå et optimalt og holdbart resultat av dine malte overflater.

Fasademaling er i utgangspunktet diffusjonsåpen, da malingen beskytter overflaten mot de skiftende værforholdene vi har. Derfor vil veggmaling, betongmaling, sokkelmaling og silikatmaling alltid ha en grad av diffusjonsåpenhet. Det er imidlertid forskjell på hvilken verdi av diffusjonsåpenhet som er involvert i de ulike malingstypene du bruker til utendørs bruk.

For maling utendørs kan du blant annet bruke:

  • Veggmaleri
  • Betongmaling
  • Silikatmaling
  • Fasademaling
  • Tremaling
  • Metallmaling
  • Vindusmaling

I tillegg til tremaling kan du også behandle treverket utendørs med trebeskyttelse. Med trebeskyttelse til utendørs bruk sørger du for at ditt treverk har en værbestandig overflate Treverket blir motstandsdyktig mot det skiftende danske været og hemmer mugg-, sopp- og muggvekst. Enten det er hagemøblene, lekehuset, terrassen eller annet utendørs treverk du skal male, gir trebeskyttelse treverket de beste forutsetningene for optimal holdbarhet og et vakkert, langvarig resultat.

For behandling av treverket utendørs eller andre overflater kan det være fordelaktig å spraymale. Med spraymaling kan du oppnå en fin og jevnt malt overflate som kan være vanskelig å få til med pensel eller malerrulle. Ingen spor etter penselstrøk eller synlige overlappinger er igjen med malerullen. samtidig er det en rask måte å male store flater eller områder som kan være vanskelig å nå med pensel og malerrulle.


Når er det best å male utendørs?

Før du begynner å male utendørs er det viktig at overflaten er helt tørr. Det kan derfor være lurt å planlegge malearbeidet i en periode hvor det har vært tørt vær i en uke. Det samme gjelder å følge skyggen, slik at du ikke maler i direkte sollys.

Pass også på at det ikke regner den første dagen etter at du har fullført malearbeidet. Overflaten skal helst rekke å tørke og stivne før den blir påvirket av vann og kaldere temperaturer. Det er derfor en fordel å male om våren, sommeren og sensommeren, slik at du unngår regn og slik at været også blir varmt.