Rask levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dagers returrett
Avhent i butikk
Rask levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dagers returrett
Avhent i butikk
  • ...

Utendørs

Maling til utendørs bruk finnes i mange forskjellige varianter, avhengig av hvor eller hvilket materiale som skal males. Du kan få maling som maling til mur, tremaling, betongmaling, sokkelmaling, og flere spesielle malingstyper, som silikatmaling. Det samme for dem alle er at malingen skal kunne tåle de skiftende værforholdene vi har i Danmark, hvor det både er mange måneder med høy luftfuktighet og en sommer med høy sol og varme.

Avhengig av hvilken type maling du skal bruke, kan du velge mellom mange forskjellige farger og glansvarianter, slik at du kan finne den malingen du ønsker til malerarbeidet. Du kan alltid finne inspirasjon til fargevalget i vårt fargekort eller online fargevelger. Les mer om utendørs maling her.

33 produkter
Flügger Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 69,95
Matt
Blank
Glans
Restsalg - Flügger 04 Wood Tex Classic - Trebeskyttelse
Fra kr 80
+ evt. lev. kostnader
Restsalg - Flügger 06 Wood Tex Classic - Trebeskyttelse
Fra kr 80
+ evt. lev. kostnader
Flügger Facade Primer - Fasadegrunning
Fra kr 169
Flügger Wood Oil Classic - Treolje
Fra kr 199
+ evt. lev. kostnader
Flügger Wood Tex Wood Oil - Vannbasert treolje
Fra kr 219
Flügger 01 Wood Tex - Grunningsolje
Fra kr 239
Flügger Metal Pro Multiprimer - Metallgrunning
Fra kr 239
Flügger Wood Tex Impredur - Ekstra vannavvisende treolje
Fra kr 249
Flügger Facade Resist - Fasademaling
Fra kr 269
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Flügger Metal Pro Rusthindrende Primer - Hurtigtørkende
Fra kr 289
Flügger Facade Impregnation - Fargeløs
Fra kr 309
+ evt. lev. kostnader
Viser 20 produkter av 33

Diffusjonsåpen maling for utendørs bruk

Diffusjonsåpen maling sørger for at underlaget kan puste og avlede fuktighet. Dette gjør diffusjonsåpen maling spesielt nyttig til utendørs bruk, hvor det er viktig at overflaten tetter fukt, men samtidig også kan puste og avlede fukt, slik at det ikke oppstår fuktskader og frostsprekker på overflaten. Denne spesielle egenskapen til diffusjonsåpen maling er en viktig faktor for å oppnå et optimalt og holdbart resultat av dine malte overflater.

Fasademaling er i utgangspunktet diffusjonsåpen, da malingen beskytter overflaten mot de skiftende værforholdene vi har. Derfor vil veggmaling, betongmaling, sokkelmaling og silikatmaling alltid ha en grad av diffusjonsåpenhet. Det er imidlertid forskjell på hvilken verdi av diffusjonsåpenhet som er involvert i de ulike malingstypene du bruker til utendørs bruk.

For maling utendørs kan du blant annet bruke:

  • Veggmaleri
  • Betongmaling
  • Silikatmaling
  • Fasademaling
  • Tremaling
  • Metallmaling
  • Vindusmaling

I tillegg til tremaling kan du også behandle treverket utendørs med trebeskyttelse. Med trebeskyttelse til utendørs bruk sørger du for at ditt treverk har en værbestandig overflate Treverket blir motstandsdyktig mot det skiftende danske været og hemmer mugg-, sopp- og muggvekst. Enten det er hagemøblene, lekehuset, terrassen eller annet utendørs treverk du skal male, gir trebeskyttelse treverket de beste forutsetningene for optimal holdbarhet og et vakkert, langvarig resultat.

For behandling av treverket utendørs eller andre overflater kan det være fordelaktig å spraymale. Med spraymaling kan du oppnå en fin og jevnt malt overflate som kan være vanskelig å få til med pensel eller malerrulle. Ingen spor etter penselstrøk eller synlige overlappinger er igjen med malerullen. samtidig er det en rask måte å male store flater eller områder som kan være vanskelig å nå med pensel og malerrulle.


Når er det best å male utendørs?

Før du begynner å male utendørs er det viktig at overflaten er helt tørr. Det kan derfor være lurt å planlegge malearbeidet i en periode hvor det har vært tørt vær i en uke. Det samme gjelder å følge skyggen, slik at du ikke maler i direkte sollys.

Pass også på at det ikke regner den første dagen etter at du har fullført malearbeidet. Overflaten skal helst rekke å tørke og stivne før den blir påvirket av vann og kaldere temperaturer. Det er derfor en fordel å male om våren, sommeren og sensommeren, slik at du unngår regn og slik at været også blir varmt.