Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Maleruller for vegger og tak

Hvis du skal male vegger eller tak, er dette ofte store flater som krever omfattende maling. Derfor er det viktig å ha godt verktøy for å gjøre jobben så enkel som mulig. Med riktig malerulle får du også en vakker og jevn finish på malerjobben.
12 produkter
-25%
Wall Proflon Quick 7838
Fra kr 48,71
Ord. pris kr 64,95
+ evt. lev. kostnader
-25%
Wall Maxlon Quick
Fra kr 63,71
Ord. pris kr 84,95
-25%
Wall Maxlon Quick
Fra kr 63,71
Ord. pris kr 84,95
-25%
Flügger Rullebøyle kort - NYTT DESIGN
Fra kr 63,71
Ord. pris kr 84,95
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger Rullebøyle lang - NYTT DESIGN
Fra kr 67,46
Ord. pris kr 89,95
+ evt. lev. kostnader
-25%
Rullesett Microlon Ø38mm - Flügger - NYTT DESIGN
Fra kr 134,25
Ord. pris kr 179
+ evt. lev. kostnader
-25%
Utsparingsrull
Fra kr 224,25
Ord. pris kr 299
+ evt. lev. kostnader
Viser 12 produkter av 12

Hvilken malerulle til vegger og tak?

Når du skal velge en malerull til maling av vegger eller tak, er det først og fremst lurt å velge en bred malerulle. Velg derfor en 18-25 cm bred rulle, avhengig av størrelsen på flaten du skal male. En bred rulle gjør det enklere og raskere å male, noe som er en fordel når du skal male tak.

I tillegg bør du sørge for å velge en takrulle av god kvalitet som tåler mye maling uten å dryppe. Dette gjør også malingen mye enklere og sørger for mindre søl av takmalingen.

Malerruller for tretak, listetak og listetak

I tillegg til bredden på takrullen er det også en god idé å velge en rulle med middels til lang lur. Valget avhenger av overflaten du skal male. Hvis overflaten er glatt, som for eksempel gipsplatetak, kan du velge en malerull med middels lang luv, da de er bedre til å skape helt glatte overflater enn maleruller med lang luv. Hvis du derimot har en strukturert overflate, er en rulle med lang lugg ideell, da de lengre hårene sørger for optimal dekning av den strukturerte overflaten.

Med en bred malerull kan du nå inn i sprekker og spalter i treverket. Dette gjør den ideell til tretak med profilerte bord, rustikke tak eller listetak der det er mellomrom mellom takbordene.

Malerrulle til kanter

Mange bruker en pensel til taket i stedet for en malerull. Ulempen er imidlertid at penselen kan etterlate tydelige merker på overflaten. Dette kan du unngå ved å bruke en liten malerull til takkanter i stedet.

Malingsrulle til vegger og tak

  • Bred malerulle
  • Medium - lang haug

Teleskopskaft til malerullen

I tillegg til en god malerulle til maling av vegger og tak er det også en god idé å bruke et teleskopskaft. Håndtaket på malerullen festes på teleskopskaftet og gir ekstra lengde når du skal male tak eller vegger med stor takhøyde. Du slipper å gå opp og ned en stige og male små områder om gangen. Med teleskopskaftet kan du male med lange strøk og fordele malingen jevnt over hele veggen eller taket. Teleskopskaftet er også nyttig når du skal male andre større flater som vegger eller gulv.