Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Sandsparkel

Sandsparkelmasse er en type sparkelmasse som er spesielt godt egnet til avretting av større flater. Den lette konsistensen og den raske tørketiden gjør det enkelt å arbeide med sandsparkelmasse på mange ulike typer materialer. Enten du skal fylle en pusset vegg, bruke sandsparkelmasse til å fylle andre overflater eller jevne ut ujevnheter, har sandsparkelmasse mange gode egenskaper for sparkling innendørs.


Se også verktøy for sparkelverktøy - klikk på lenken nedenfor

Sparkelverktøy

11 produkter
-25%
Flügger Sandplast LSR - Rullesparkel
Fra kr 524,25
Ord. pris kr 699
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger Sandplast LGS - Rullesparkel
Fra kr 576,75
Ord. pris kr 769
-25%
Flügger Sandplast LH Extra - Sandsparkel
Fra kr 389,25
Ord. pris kr 519
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger Filler Pro LG - Sandsparkel
Fra kr 434,25
Ord. pris kr 579
-25%
Flügger Sandplast 696 Fuge
Fra kr 209,25
Ord. pris kr 279
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger Filler Pro H2O - Våtromssparkel
Fra kr 681,75
Ord. pris kr 909
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger Sandplast LW - Våtromssparkel
Fra kr 126,75
Ord. pris kr 169
Viser 11 produkter av 11

Hva er sandsparkel?

Sandsparkelmasse er en sparkel for utjevning av overflater innendørs, for eksempel vegger og tak, og for reparasjoner. Sandsparkel, som det også kalles, er et lysegrått sparkelmiddel som har en svært luftig konsistens.

Sandsparkelmasse har også en lett konsistens, noe som gjør den enkel å arbeide med. Det gjør det enkelt å fylle store flater som vegger og tak. Sandsparkelmasse er tilgjengelig både ferdigblandet og i pulverform. sparkelsmasse i pulverform blandes med vann og er klar til bruk. Du kan også velge den ferdigblandede versjonen, noe som gjør arbeidet mye raskere.

Hva brukes sandsparkelmasse til?

Sandsparkelmasse kan brukes til sparkling av større flater som vegger og tak og til reparasjoner. Det betyr at du kan bruke sandsparkelmasse til å sparkle vegger av gipsplater, pussede vegger eller murvegger. Hvis du skal fylle fuger og hull i gipsplater, er sandsparkelmasse et godt valg. Sørg bare for å bruke armeringstape i skjøtene for optimal styrke. Trykk listen ned i sparkelmassen før du fjerner overflødig sparkelmasse etterpå. Dette gir gipsplateskjøtene optimal styrke og forhindrer sprekkdannelser.

Noen typer sparkelmasse kan også brukes i våtrom. De må imidlertid være spesielt utviklet for bruk i våtrom og tåle fukt. Hvis det er direkte eksponering for vann, må du male på nytt etterpå for optimal beskyttelse. Ved utendørs bruk anbefales det dessuten å bruke en sementbasert avrettingsmasse i stedet for sandsparkel, da den tåler skiftende temperaturer og påvirkning av vann og fuktighet.

Valg av type sparkelmasse

Sparkelmasse finnes i ulike varianter som er spesielt utviklet for spesifikke oppgaver. Det er derfor viktig å velge den typen som passer til den typen sparkelmasse du skal bruke. Sparkelmasse finnes som fin, medium og grov. I tillegg finnes det også mer spesialiserte varianter som rustik sandsparkel, rullsparkel og våtromssparkel. De har alle sine egne spesielle egenskaper som passer til ulike typer jobber.

  • Medium sandsparkel kan påføres i mindre lagtykkelser. Dette gjør den egnet til mange typer bruksområder, og den kan også brukes til utjevning av gipsplater.
  • Grov sandsparkel kan påføres i tykkere lagtykkelse og egner seg derfor godt til utfylling av overflater med mange ujevnheter eller hull. Den er også ideell for utjevning av murverk innendørs.

Tørketid på sandsparkelmasse

Tørketiden for sandsparkelmasse avhenger av hvilken type fyllingsarbeid du utfører. Hvis du bruker sandsparkelmasse til punktreparasjoner som små sprekker, spalter eller fylling av hull, vil tørketiden naturlig nok være kortere enn hvis du bruker sandsparkelmasse til full utfylling. Tørketiden avhenger av type arbeid, men også av typen sparkelmasse. Også her kan det være forskjell. Les derfor på emballasjen for nøyaktig tørketid. Men hvis du er i tvil om tørketiden, er det alltid bedre å la det tørke for lenge enn å fortsette med andre behandlinger for tidlig.