Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Sparkel

Filler er utviklet for å reparere ujevnheter, sprekker eller hull som du ønsker å bli kvitt, slik at du får en perfekt og feilfri overflate klar til å male på. Filler kan brukes på tre, murstein, vegger og tak.


Se også verktøy for sparkelverktøy - klikk på lenken nedenfor

Sparkelverktøy

Hva er filler?

Filler er en type sparkelmasse som brukes til å reparere hull, sprekker eller ujevnheter. Filler er tilgjengelig i tuber eller som et pulver som blandes med vann for å danne en utjevningsmasse.

Avhengig av hvilken type avrettingsarbeid du skal utføre, kan du velge mellom ulike typer sparkelmasse. Du kan også velge mellom mange forskjellige farger, slik at du kan finne et sparkelmiddel som passer til underlaget du skal fylle.

Hvis du skal fylle treverk, finnes det sparkel i hvitt, natursvart, furu, bøk, eik eller mørkere tresorter som mahogny og teak.

Hva kan filler brukes til?

Spartelmasse kan, i likhet med andre typer avrettingsmasser, brukes til ulike typer avrettingsarbeid og til mange forskjellige materialer. Spartelmasse brukes imidlertid ofte til mindre sparkeljobber. Det kan for eksempel være utbedring av små hull, sprekker, spalter eller andre mindre skader. Andre typer sparkel- og avrettingsmasser brukes til større avrettingsjobber, der større områder skal avrettes punktvis eller helt.

Ved alle avrettingsjobber bør det brukes sandpapir til å slipe mellom strøkene og etter den ferdige avrettingen, slik at overflaten blir helt jevn og glatt.

Filler kan blant annet brukes til:

  • Tre
  • Murstein
  • Vegger og tak

Ulike typer fyllstoff

Spartelmasse er ypperlig til å fylle hull, sprekker og andre småskader der det er behov for en god og elastisk sparkel. Det finnes mange typer sparkel, og sparkeltypene kan brukes til de fleste større utjevningsjobber. Enten du skal fylle hull eller andre mindre skader, eller om overflaten skal males over eller stå bar etter reparasjonen, kan du bruke de fleste typer sparkel. Det finnes imidlertid noen spesialiserte sparkelmasser for spesifikke sparkeloppgaver.

Når du skal velge sparkel, er det imidlertid viktig å tenke på om du skal bruke sparkelen innendørs eller utendørs, og om reparasjonen skal males over eller stå bar etter reparasjonen. Hvis overflaten ikke skal males, er det lurt å velge en sparkel med farge, slik at du kan matche treverket med sparkelen.