Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Våtromssparkel

Våtromsfiller er en armert filler som vanligvis brukes på og rundt badet eller andre «våtsoner». En annen våtsone kan være området bak vasken på kjøkkenet, som er svært utsatt for vann. Våtromssparkelmasser er spesialutviklet for å motstå og hindre fukt i å trenge inn i veggen. Les mer om avrettingsmasse for våtrom her.


Se også verktøy for sparkel - klikk på lenken nedenfor

Sparkelværktøj

3 produkter
Flügger Filler Pro H20 - Våtromssparkel
Fra kr 379
+ evt. lev. kostnader
Flügger Filler Pro H2O - Våtromssparkel
Fra kr 909
+ evt. lev. kostnader
Flügger Sandplast LW - Våtromssparkel
Fra kr 169
Viser 3 produkter av 3

Hvor du bør bruke våtromssparkel

I motsetning til vanlig sparkel er våtromssparkel spesielt utviklet for å beskytte våtrommene dine mot inntrengende fukt og mugg. Badet blir ofte fremhevet som et rom med mange våtrom.

Dusjkabinett, servant og badekar er steder du må være spesielt oppmerksom på når du bruker avrettingsmasse til våtrom, da dette er steder som er utsatt for mye vann.

Kort oppsummert bør du bruke våtromsparkel på steder som er i direkte kontakt med mye vann.

Slik maler du med våtromsmaling

Hvis du skal male badet, bør du bruke en våtromsmaling. Våtromsmaling, som våtromssparkelmasse, tåler direkte kontakt med vann. Den hindrer også fukt i å trenge inn i veggen, noe som gjør den perfekt for badet.

Maling av våtrom kan også deles inn i to kategorier; maling av våtsone og maling av fuktsone. Som nevnt er en våtsone de stedene som er i direkte kontakt med vann. En fuktsone er derimot alle andre steder på badet, det vil si steder som ikke er direkte påvirket av vann, men som likevel blir fuktige.

Nedenfor finner du en guide til hvordan du maler med våtromsmaling

  • Slip og sparkle veggen med en våtromssparkel. Våtromssparkel hjelper veggen med å motstå fukt og mugg.
  • Rengjør grundig med primer (Fluren 37 og Fluren 33 Kalkfjerner) for å fjerne smuss, kalk og andre avleiringer fra overflaten.
  • Påfør en våtromsgrunning. Spesielt hvis underlaget er svært sugende eller hvis du arbeider med en vegg som nylig er behandlet med tekstil. Du kan også velge å påføre noe av grunningen før du påfører tekstilet, og avslutte med et strøk før du påfører våtromsmalingen.
  • Påfør våtromsmalingen når grunningen har tørket ferdig. Mal kanter og hjørner med pensel og store flater med malerulle.
  • Når det første strøket har tørket, kan du påføre det andre strøket