Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Maleruller for treverk

Valget av malerulle til treverk kan utgjøre en stor forskjell avhengig av hvilken type treverk du skal male eller lakkere. Innendørs treverk har glattere overflater og krever derfor mye mer overflatebehandling enn utendørs treverk. Når du maler utendørs, kan malerrullen til tre suppleres med en pensel for å komme inn i sprekker og spalter i treverket og få god metning.
4 produkter
-25%
Flügger Malerulle Skum Quick
Fra kr 44,96
Ord. pris kr 59,95
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger Rullebøyle kort - NYTT DESIGN
Fra kr 63,71
Ord. pris kr 84,95
+ evt. lev. kostnader
-25%
Flügger Rullebøyle lang - NYTT DESIGN
Fra kr 67,46
Ord. pris kr 89,95
+ evt. lev. kostnader
Viser 4 produkter av 4

Hvilken malerull til treverk?

Valg av malerulle til treverk avhenger av hvilken type treverk du skal male. Det er forskjell på treverk som møbler, dører, kjøkkenbenker eller annet treverk i hjemmet, og store flater som treverk utendørs.

Malerrulle for innendørs treverk

Innendørs treverk har glatte overflater, og da er det best å bruke en malerull med veldig korte og fine hår, eller i skum- eller mikrofibermateriale. Du kan også med fordel bruke en mohair- eller silkerulle. Disse rullene gir en tynnere og jevnere påføring av maling eller lakk uten synlige rullespor på overflaten. Dette gir en fin finish på sluttresultatet av malingen eller lakkeringen av treverket.

Du kan også bruke en liten, korthåret malerull til å male hjørner der du normalt ville ha malt med pensel. Med en liten malerull for treverk kan du male kantene slik at du unngår synlige penselstrøk på overflaten.

Hvis du skal behandle tretak, kan det være lurt å velge en malerull med middels til lange hår. En bredere og kraftigere rulle for tretak vil kunne holde på mer maling, noe som gjør prosessen raskere. Dette gjør det mye enklere å male tak, og med et teleskopskaft kan du raskt og enkelt bruke en takplaterulle.

Malingsrulle for utendørs treverk

Hvis treverket derimot skal behandles utendørs, anbefales det å velge en større og bredere malerulle. En rulle til utendørs treverk krever ikke den samme tynne og fine påføringen uten rullespor. Treverket er ofte grovere, og påføringen kan derfor gjøres med en bred malerulle med lang lugg. Dette gjelder både ved påføring av ulike typer maling, som oljemaling eller trebeskyttelse. Du kan også bruke en god, bred pensel til maling av utendørs treverk for å få malingen inn i sprekkene og mette treverket.

Malingsrulle for treverk:

  • Malingsrull av skumplast
  • Malingsrulle av mikrofiber
  • Malingsrulle med fint hår
  • Bred rulle med lang lugg (utendørs)
  • Malingsrulle av silke
  • Glatt mohair-rulle