Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Skal du velge vann- eller oljebasert trebeskyttelse?

Når du vil beskytte treverket, må du samtidig avgjøre om du velger å male med trebeskyttelse som er vann- eller oljebasert. Finn ut hva du skal velge til ditt maleprosjekt.

Velger du vannbasert Wood Tex eller oljebasert Classic?

Tidligere behandlinger?

Før du velger mellom vann- eller oljebasert trebeskyttelse, er det viktig å vite hva treverket tidligere har vært behandlet med.

Vannbasert trebeskyttelse kan nemlig uten problemer brukes på tre, som tidligere har fått oljebasert trebeskyttelse. Men oljebasert trebeskyttelse fungerer ikke på tre som tidligere er behandlet med vannbasert trebeskyttelse. 

 

Vann er bra for miljøet 

Vannbasert trebeskyttelse er det vanligste valget når det skal trebeskyttes. Fra et miljømessig synspunkt er vannbaserte produkter å foretrekke, da de inneholder få løsemidler i forhold til oljebasert trebeskyttelse.

Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet. Her er det et godt råd å velge trebeskyttelse, som lar treet puste og kvitte seg med fukt innenfra. Dermed reduserer du risikoen for avskallinger og fuktskader i treet.

Her er tre gode grunner til å velge vannbasert trebeskyttelse:

  1. Enkelt å jobbe med og gir ofte en lengre holdbarhet enn oljebasert maling
  2. Det beste valget i forhold til miljøet 
  3. Sikrer en enklere rengjøring av pensler og arbeidstøy

Vår Wood Tex-serie er en vannbasert trebeskyttelse som skaper en svært holdbar overflate og som samtidig sperrer effektivt for vann, vind og vær i opp til 15 år. Du finner mange forskjellige vannbaserte produkter alt etter hvilket maleprosjekt du står overfor.

 

Olje til svært slitt tre

Vår oljebaserte Classic-serie forlenger sesongen for trebeskyttelse i begge ender av året, fordi den tørker bedre enn den vannbaserte når temperaturen er lav og fuktigheten høy. 

Hvis du f.eks. har noen skadede vindusrammer eller en værbitt treterrasse, er oljebasert trebeskyttelse det sterkeste våpenet mot ytterligere forfall og nedbrytning. Flügger Classic trekker dypt inn i porøst treverk og metter det, slik at treet igjen blir motstandsdyktig. 

Her er tre gode grunner til å velge oljebasert trebeskyttelse:

  1. Forlenger levetiden til slitt og skadet treverk
  2. Tørker raskere i fuktig vær – forlenger sesongen for trebeskyttelse
  3. God til porøst treverk

Er du fortsatt i tvil om du skal velge vann- eller oljebasert trebeskyttelse? Spør i din lokale Flügger farve, der våre dyktige medarbeidere står klare til å hjelpe.

 

Grundig forarbeid er halve jobben 

Et godt resultat avhenger av grundig forarbeid, uansett valg av trebeskyttelse. 

Husk derfor å sjekke treverket jevnlig for å se om treverket har behov for behandling. Husk at rengjøring av treverk har stor betydning for den etterfølgende behandlingen.