Skap harmoni mellom vegg og treverk i boligen din

Vi presenterer her tre eksempler på hvordan du kan friske opp boligen din. Særlig fokuserer vi på samspillet mellom vegger og treverk og hvilke uttrykk de tre forskjellige løsningene bringer med seg.

Det nøytrale hvite

Denne stilen er den klart mest bruke i de danske hjem og en sikker løsning. Med sikker mener vi ikke kjedelig – snarere klassisk, siden den kan brukes i stort sett alle typer bolig.

Mal alle dørkarmer paneler og vinduer i en hvit farge. På den måten sikrer du enkelt en estetisk flott linje gjennom hele boligen. Det gir et helhetsinntrykk når man beveger seg fra rom til rom.

Å velge hvitt til karmene og panelene i hjemmet gir samtidig stor frihet med tanke på fargene på veggene. 

Mal en eller flere av veggene i komplimenterende farger. De gjennomgående hvite linjene sikrer at du har mulighet til å velge flere farger som matcher hverandre. 

Resultatet er et stilig uttrykk i hele boligen.

Eksperimenterende avantgarde-stil

Avantgarde er et uttrykk som særlig brukes om kunstnere som er villige til å eksperimentere med avanserte ideer og farger.

Her tillater vi oss å bruke uttrykket for å vise hvordan du kan eksperimentere med fargevalg på trepaneler og karmer som komplimenterer boligens stil.

I en eldre bolig kan du for eksempel male både karmer, paneler og vinduer i samme farge som du har på veggene. Det gir et særlig homogent og rolig uttrykk i et rom. Denne løsningen krever imidlertid flere overveielser enn den hvite. Du må blant annet ta hensyn til:

  • Boligens arkitektur (skal det være én gjennomgående farge eller flere farger i de forskjellige rommene?)
  • Hvordan vil du atskille rom og farger? (Skal fargene for eksempel skilles midt på dørkarmen?)
  • Skal vinduskarmene males i samme farge som vegger og paneler?

Derfor bør du overveie nøye før du velger denne løsningen. Til gjengjeld får du en helt unik bolig med et både stringent og rolig uttrykk.

Respekt for det originale

Den siste stilen handler om å hylle boligens autentisitet og historie fullt ut. 

Denne stilen er for bolignerdene. 

Til deg som hyller autentisitet og har lidenskap for boligens originale uttrykk. Deg som bor i en villa med gul murstein og for eksempel holder fast på de mørkeblå vinduskarmene. Du som har tidløse bruksgjenstander og dekorasjoner i hjemmet.

Her er det ikke fargene som skaper boligen, men boligens historie som velger fargene. 

Lek boligdetektiv og gå på oppdagelsesferd i boligblader og -magasiner for å finne inspirasjon til den originale fargesettingen før du går i gang med den hvite penselen på loft og karmer i boligen. 

Finn nærmeste loppemarked og let etter tidløse kunst- og bruksgjenstander som supplerer stilen.

Skap et inspirerende og autentisk hjem.

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Kantene

Bruk en pensel langs kantene og en liten rulle etterpå, så tett inntil på kanten som mulig for å minske synlig penselstruktur.

Tips & Tricks

Kjølig og stramt uttrykk

Hvis du foretrekker følelsen av renhet og klarhet, så skal du gå for den kjølige skalaen. Glem alt om råhvitt, motehvitt og de andre lune klassikerne som veggene dine garantert har flørtet med før. Bytt i stedet til pene og stilrene sølvtoner.

Inspirasjon og farger til kjøkkenet

Våre tre farger «English Mist», «Embassy Grey» og «Modernisme Grå no. 32» er gode fargevalg til et kjøkken som både skal gi plass til et flott interiør, arbeidsglede og ro.
Seacliff

Innefarger

Fargetips: Mal en vegg i stuen i en annen farge

Vil du gjerne male en vegg i en annen farge? Finn fargeinspirasjon til boligen her.
Colourcom

Innefarger

Populære farger akkurat nå

Med “Tidens farger” fra vårt nye innendørs fargekart byr vi på 20 helt unike farger til hjemmet.

Innefarger

Sommerfarger til stuen

Inviter sommeren inn i stua. Vi har satt sammen en sommer-fargepalett som helt sikkert vil gi deg inspirasjon.