Farger til gangen

Her får du fargeideer og praktiske råd til gangen.

Entreen eller bare gangen er som oftest ikke et sted vi oppholder oss. Det er snarere et gjennomgangsrom og det første som møter oss når vi kommer inn gjennom døren både hos andre og hjemme.
 
Fordi hallen er ofte uten vindu og mørkt,  velger derfor ganske enkelt en hvit tone til veggene. Men hvitt tryller ikke frem dagslys. Så hvis du generelt er fargeglad av deg, er det ingen grunn til å hoppe bukk over entreen
 
Farger 
  • Unngå de mest sarte ton-i-ton-effektene i kunstig lys. Effekter der fargene ligger svært tett oppi hverandre, krever nemlig rikelige mengder vaskeekte dagslys
  • I kunstig lys er det klokere å satse på en markant løsning som kan stå imot fargeforvrengningene som oppstår i kunstig lys. 
  • For å kunne vurdere en farge på riktig måte trenger du en stor, regulær fargeprøve som betraktes direkte i rommet. Så ta den tiden det tar. Mal opp et par fargeprøver før du velger.

Hva med det praktiske?

Entreen er i hverdagen utsatt for temmelig stor slitasje. Mennesker på vei forbi, yttertøy og sko slengt rundt i forbifarten eller hengt opp på veggen, så er det viktig å velge en maling med en viss slitestyrke. 

Få råd og veiledning i Flügger-butikken om hvilket produkt som passer best til din entré.

Flere artikler

hvid_01

Innefarger

De hvite nyanser

Få oversikt over de forskjellige nyansene av hvit, og hva hver av dem kan gjøre.

Tips & triks

Kantene

Bruk en pensel langs kantene og en liten rulle etterpå, så tett inntil på kanten som mulig for å minske synlig penselstruktur.

 

 
cc_int16_wall_04

Innefarger

120 splitter nye farger til hjemmet

Med 120 nye interiørfarger kan det være vanskelig å velge. Få oversikt over de forskjellige fargekategoriene i vårt nye innendørs fargekart her.
boligstil_70Stil

Innefarger

6 råd om fargesetting

Ønsker du flere farger i hjemmet, men synes det er vanskelig å finne din fargepalett? Les våre 6 råd om fargesetting som viser vei til en mer fargerik bolig.

Tips & triks

Malerulle

Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur, f.eks. sagmuggstapet, kan du velge en grovere rulle som avgir mer maling på veggen. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur.
PaintWetInWet2

Videoguide

Oppnå et jevnt resultat, når du maler

Slik maler du med riktig teknikk.

Finn din nærmeste Flügger farve

map