Farger til gangen

Her får du fargeideer og praktiske råd til gangen.

Entreen eller bare gangen er som oftest ikke et sted vi oppholder oss. Det er snarere et gjennomgangsrom og det første som møter oss når vi kommer inn gjennom døren både hos andre og hjemme.
 
Fordi hallen er ofte uten vindu og mørkt,  velger derfor ganske enkelt en hvit tone til veggene. Men hvitt tryller ikke frem dagslys. Så hvis du generelt er fargeglad av deg, er det ingen grunn til å hoppe bukk over entreen
 
Farger 
  • Unngå de mest sarte ton-i-ton-effektene i kunstig lys. Effekter der fargene ligger svært tett oppi hverandre, krever nemlig rikelige mengder vaskeekte dagslys
  • I kunstig lys er det klokere å satse på en markant løsning som kan stå imot fargeforvrengningene som oppstår i kunstig lys. 
  • For å kunne vurdere en farge på riktig måte trenger du en stor, regulær fargeprøve som betraktes direkte i rommet. Så ta den tiden det tar. Mal opp et par fargeprøver før du velger.

Hva med det praktiske?

Entreen er i hverdagen utsatt for temmelig stor slitasje. Mennesker på vei forbi, yttertøy og sko slengt rundt i forbifarten eller hengt opp på veggen, så er det viktig å velge en maling med en viss slitestyrke. 

Få råd og veiledning i Flügger-butikken om hvilket produkt som passer best til din entré.

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & triks

Kantene

Bruk en pensel langs kantene og en liten rulle etterpå, så tett inntil på kanten som mulig for å minske synlig penselstruktur.

 

 

Tips & triks

Malerulle

Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur, f.eks. sagmuggstapet, kan du velge en grovere rulle som avgir mer maling på veggen. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur.
Blaa_samlet

Fargeinspirasjon

Blåfarger

Les om blåfargen, og se tilbudet vi har på 5 blåfarger som gjør seg svært godt på veggen. 
cc_int16_wall_04

Innefarger

120 farger til hjemmet

Med 120 nye interiørfarger kan det være vanskelig å velge. Få oversikt over de forskjellige fargekategoriene i vårt nye innendørs fargekart her.
Gron_samlet

Fargeinspirasjon

Grønnfarger

Grønne farger skaper automatisk referanser til naturen. De beroliger oss og er blant favorittfargene til hjemmets vegger.
hvid_samlet

Innefarger

Hvite farger

Få oversikt over de forskjellige nyansene av hvit, og hva hver av dem kan gjøre.
Eilersen_promo

innefarger

Nye Eilersen-farger

Vi har enda engang samarbeidet med møbeldesignmerket Eilersen og skapt 3 nye fantastiske farger til Eilersen-fargepaletten.