Inspirasjon og farger til kjøkkenet

Vil du male kjøkkenet, men mangler inspirasjon til nye farger som bringer estetikk inn i rommet? Kanskje et grønt eller grått kjøkken kan være noe for deg?

Inspirasjon og farger til kjøkkenet

Våre tre farger «English Mist», «Embassy Grey» og «Modernism Grey no. 32» er gode fargevalg til et kjøkken som både skal gi plass til et flott interiør, arbeidsglede og ro.

Ro i kjøkkenet med grønt

Den dempede grønne «English Mist» gir en naturlig ro til kjøkkenet og passer perfekt sammen med benkeplater i massivt tre og lyse kjøkkendører – eller på selve kjøkkendørene for den saks skyld.

Den grønne fargen, kombinert med gjenstander i både lyse og mørke tresorter, som blant annet kjøkkenredskaper og benkeplate, gir en følelse av nærhet til naturen – og til løken, gulrøttene og tomatene du kommer til å tilberede her.

Et lite tips er også å male reoler i samme farge – det gir en fantastisk flott effekt.

Stilfull og klassisk grå

«Embassy Grey» skaper en lys og stilfull stemning. 

Dette er en utrolig vakker, nøytral farge som skaper en veldig flott ramme rundt kjøkkenet.

Den er ikke til å overse, og likevel vil den ikke dominere i rommet. Det gir deg en rekke muligheter til å skape nettopp den stemningen av estetikk du kanskje ønsker på kjøkkenet.

Fargen er et perfekt tilskudd til alle slags rom, siden den bevarer den avdempede nyansen og så å si ikke endrer uttrykk, uansett om det er snakk om naturlig eller kunstig lyspåvirkning.

Et godt tips er å utfylle «Embassy Grey» med tekstiler og bruksgjenstander i en mer markant farge, som f.eks. bourgogne eller varm oransje, som spiller fantastisk godt sammen med det avdempede grå.

En mørk «joker»

Går du etter en mørkere farge til kjøkkenet, kan vi varmt anbefale «Modernism Grey no. 32» fra vårt stilhistoriske fargekart.

Denne fargen er en mørk grå med en flott, mørkeblå undertone som både fungerer til den skandinaviske interiørstilen og til en mer rå, global og industriell kjøkkenstil, som du kan se i videoen. 

Fargen gir en hyggelig hulestemning og fungerer fantastisk godt i åpne rom og i kjøkkener med godt lysinnfall. På et lite kjøkken med begrenset lysinnfall kan det skje at den mørke fargen får rommet til å virke litt smått og inneklemt.

Når du velger belysning til kjøkkenet eller andre rom malt med «Modernism Grey no. 32», passer det godt å bruke lyspærer med et varmt skjær, siden det gylne lyset spiller flott sammen med den mørke, gråblå fargen når kveldsmørket faller på.

Få mer inspirasjon

Vi håper du er blitt inspirert til selv å bruke farger på kjøkkenet, og du er selvfølgelig velkommen til en av de mange butikkene våre, der vi står parat til å veilede deg. 

Du kan også finne flere farger på nett på vårt innendørs fargekart eller selv prøve deg frem med vårt digitale verktøy "Fargevelgeren”.

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Kantene

Bruk en pensel langs kantene og en liten rulle etterpå, så tett inntil på kanten som mulig for å minske synlig penselstruktur.

Tips & Tricks

Fjern tapen

Hvis du har dekket til kantene med tape, må du fjerne tapen før siste malingstrøk er tørt. Når du river av tapen, får du skarpest kanter ved å trekke av tapen i retning mot gulvet
boligstil

Step Guide

6 råd om fargesetting

Lei av hvite vegger i hjemmet? Kanskje er det på tide med mer fargerike omgivelser. Vi har samlet 6 gode råd om fargesetting av boligen.
Graa samlet

Gråfarger

Se våre 5 tilbud på gråfarger, og finn din favoritt.
Gron Samlet

Fargeinspirasjon

Grønnfarger

Grønne farger skaper automatisk referanser til naturen. De beroliger oss og er blant favorittfargene til hjemmets vegger.
Colourcom

Innefarger

Populære farger akkurat nå

Med “Tidens farger” fra vårt nye innendørs fargekart byr vi på 20 helt unike farger til hjemmet.