Fiona heritage – klassisk tapet fra Fionas egne arkiver

Fiona heritage er de mest toneangivende og vakre klassiske tapetene fra våre arkiver. De er alle inspirert av ulike kunsthistoriske perioder – fra rokokko til art noveau.

Fiona heritage - klassisk tapet fra Fionas egne arkiver

Heritage er det beste fra Fionas egen lange historie innenfor tapet. Tapetene er inspirert etter bestemte kunsthistoriske perioder. Noen er lett modernisert, andre er holdt akkurat som de originale Fiona-tapetene.

I våre arkiver har vi funnet de mest toneangivende designene inspirert av ulike kunsthistoriske perioder – fra rokokko til art noveau. 

Resultatet er tapetkolleksjonen Fiona heritage, der man både har trykt opp gamle tapeter og latt seg inspirere av elementer i motivene i de gamle tapetbøkene.

Fionas lange historie

Product Manager Anne Mette Jacobsen, som har ansvaret for Fiona wall design, forteller,

- Det finnes ikke så mange i verden med en historie som den Fiona har. Vi har lenge ønsket å vise frem vår lange historie helt tilbake til 1896. I denne tapetkolleksjonen kan vi vise en allsidighet i kunstretninger og varierende tiders inspirasjon.

Tapet skaper stemning

I forbindelse med lanseringen av kolleksjonen har Fiona samarbeidet med den anerkjente danske stylisten Uffe Buchard, Creative Director i Darling Creative Studio om uttrykket rundt ”heritage”. 

Uffe Buchard har alltid hatt en svakhet for tapeter og den stemningen de bringer inn i interiøret, og han sier, 

- I øyeblikket ser vi en økende tendens til at boligen skal være langt mer personlig og i høyere grad avspeile hvem som bor i den. Her er tapeter et kjærkomment og enkelt verktøy som kan være med på å signalisere individuell smak og atmosfære. Med vintage-kolleksjonen er det til og med enkelt å få litt nostalgi og historie tilbake inn i hjemmet. Ingen ting er så moderne som det akkurat nå.

Du kan se Fiona heritage online her, eller enda bedre: oppleve de ekte tapetene hos din lokale Flügger farve, som du finner her.

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Varmt eller kaldt?

De fleste farger, også hvitnyanser, finnes både i kalde og varme utgaver. Det er også mulig å blande fra både varmt og kaldt, men da gjelder det å holde tunga rett i munnen. En bevisst kombinasjon gir det beste fra to verdener. - Du har kanskje et varmt tregulv? - Bruk en kjølig grå farge på veggen som motvekt. Slik oppnår du en behagelig balanse mellom flatene og unngår at de varme fargene drukner i hverandre. - Har du et fliselagt gulv i kjølig grått, kan du velge varme farger til veggen. Da blir fornemmelsen av rommet mykere og rundere enn om du bare velger kjølige toner.

Tips & Tricks

Matte farger

Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge. For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene,,som f.eks. en gang eller entre.

Tapet

Six Senses - en tapetkolleksjon for sansene

Vår tapetkolleksjon "Six Senses" vil garantert sette et personlig preg på rommet ditt. Tapetene henvender seg til kreative mennesker med estetisk sans – derav navnet "Six Senses".

Videoguide

Nedtaking av tapet: Slik fjerner du gammelt tapet fra veggen

Få gammelt tapet av veggen på en enkel måte, slik at boligen blir klar til sin nye look.
Wall Paper Up

Videoguide

Oppsetting av tapet: Sett opp tapet enkelt og raskt

I videoen demonstrerer vi hvordan du lett setter opp et tapet.
Stripes Promo

Tapet

Stripes@HOME: Nordisk tapet med striper til hjemmet

I tapetkolleksjonen Stripes@HOME finner du et stort utvalg av striper i flotte farger.