Gjør rom større med mørke vegger

Mange er av den oppfatning at mørke farger på vegger, tak og gulv er pent, men at det får rommet til å se mindre ut. Det er en sannhet med modifikasjoner. Det finnes nemlig tilfeller der bruk av mørke farger får hjemmet til å virke større.

Det gjelder spesielt små boliger hvor én mørk vegg på nesten magisk vis kan gi inntrykk av å være et ekstra rom i rommet. 

Den mørke veggflaten kan også fremheve møbler og kunst på en helt annen måte enn når det er en hvit vegg som bakgrunn.

Gang før og etter

Skap din egen kulisse

“Akkurat som et bakteppe i teateret skaper en stemning, er en farget vegg i hjemmet et bakteppe som tiltrekker seg oppmerksomhet og setter en stemning,” forklarer Flüggers pr-leder Lone Bjørslev Kisbye.

Hun legger til at i rom med rene, hvite vegger vil du noen ganger oppleve at møblene fremstår som usammenhengende i rommet . Er én vegg malt, blir den et fast punkt som skaper et hierarki i rommet.

Fremhev skjevhetene i rommet

De fleste av oss maler alle vegger i et rom i samme farge. Jo enklere et rom er oppbygd, jo bedre fungerer det.

Har du derimot et rom fullt skjeve vinkler eller halve vegger, kan du vurdere å fremheve forskjellene ved å male dem i forskjellige farger eller ulike nyanser av samme farge.

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Pigment

Når du maler med mørke farger, er det viktig at du får snudd pigmentene samme vei. Når du er ferdig med en vegg, tar du rullen og går over veggen i samme retning, f.eks. ovenfra og ned (ikke opp og ned). De mørke pigmentene er nemlig mye tydeligere enn de lyse, og på den måten får du en ensartet overflate uten ”baner” i malingen.

Tips & Tricks

Mellommaling

Det kan være lurt å male med mellommaling før du maler med en mørk farge. Ofte er dette nødvendig fordi en mellommaling i riktig farge gjør at den mørke malingens dekkeevne blir bedre. Hvis dette er nødvendig i ditt prosjekt, kan vi gi deg nærmere råd om dette i butikken
Svane eco promo

Velg miljømerket maling

Se etter svanemerket eller EU-blomsten neste gang du handler inn til maleprosjektet ditt. Det er nemlig bra for både deg og miljøet.
Innefarger

Innefarger

120 farger til hjemme

Med 120 nye interiørfarger kan det være vanskelig å velge. Få oversikt over de forskjellige fargekategoriene i vårt nye innendørs fargekart her.
Green Nature Promo

Innefarger

Gjør boligen din til en oase

Fargesammensetninger kan være vanskelige, og derfor ender det ofte med hvite vegger. Les hvordan du kan gjøre hjemmet ditt fargerikt med inspirasjon fra naturen.
Gang Rosa

Innefarger

Farger til gangen

Hvit er ikke alltid løsningen for veggene i entreen. Se tre fargerike forslag her.
Eilersen

Innefarger

Nye Eilersen-farger

Vi har enda engang samarbeidet med møbeldesignmerket Eilersen og skapt 3 nye fantastiske farger til Eilersen-fargepaletten.