Velg miljømerket maling

Når du velger produkter som er miljømerket Svanen og/eller EU-blomsten, er du sikker på at de oppfyller strenge miljø- og kjemikaliekrav. Les om de mange fordelene ved miljømerket maling her.

Når du velger produkter som er miljømerket Svanen og/eller EU-blomsten, er du sikker på at de oppfyller strenge miljø- og kjemikaliekrav. Les om de mange fordelene ved miljømerket maling her.

Når du begynner et malerprosjekt i hjemmet, bruker du ofte store mengder maling, sparkelmasse m.m. Altså produkter med kjemikalier som ikke alltid er miljø- eller helsevennlige. 

Hvorfor velge maling med svanemerket eller EU-blomsten?

Det kan ifølge kriteriesjef Lisbeth Engel Hansen fra Miljømærkning Danmark være lurt å holde utkikk etter miljømerkene Svanen og EU-blomsten neste gang du handler maling:

"Selv om det er snakk om produkter som nesten er usynlige for oss, kan det være en god idé å velge med omtanke. Produktene kan nemlig påvirke inneklimaet i lang tid etter bruk", sier Lisbeth Engel Hansen.

Begrensning av skadelige stoffer

Svanemerket og EU-blomsten har fokus på å begrense innholdet av miljø- og helseskadelige kjemikalier.

"Maling inneholder kjemikalier som ikke alltid er like miljø- og helsevennlige – verken for miljøet, for den som arbeider med den, eller for familien som skal bo i boligen etterpå", forteller Lisbeth Engel Hansen.

"Nå det gjelder maling innendørs, har vi et spesielt fokus på å begrense innholdet av miljø- og helseskadelige stoffer som løsemidler, tungmetaller og myknere. Det stilles dessuten krav til malingens kvalitet", forklarer hun.

Tre gode grunner

Her er Lisbeths Engel Hansens 3 gode grunner til å velge maling med Svanemerket og/eller EU-blomsten:

  1. Malingen inneholder ikke tungmetaller eller myknere som kan skade fruktbarheten
  2. Malingen oppfyller strenge krav til løsemidler, f.eks. terpentin
  3. Miljømerkenes kvalitetskrav sikrer at malingen holder lenge og dekker godt. Er det snakk om utendørs maling, er det også stilt høye krav til motstandsdyktigheten

Du kan lese mye mer om Svanemerket og EU-blomsten her.

Finn miljømerket maling hos Flügger farve

Hos Flügger farve finner du en rekke produkter, fx Flutex 7S veggmaling, som er miljømerket. Spør oss gjerne om råd.

Fakta om miljømerking

1

Fakta om miljømerkning i Norge - 1

Svanemerket og EU-blomsten er Norges offisielle miljømerker. De gjør det enkelt for deg å velge de miljømessig beste produktene og tjenestene.

2

Fakta om miljømerkning i Norge - 2

Svanemerket har kriterier for innendørs maling samt andre kriterier for kjemiske byggeprodukter som utendørs maling, lim, fugemasse, sparkelmasse, farge og lakk til industriell bruk.

3

Fakta om miljømerkning i Norge - 3

EU-blomstens kriterier omfatter maling til innendørs og utendørs bruk. Fugemasse og sparkelmasse kan ikke merkes med EU-blomsten.

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Matte farger

Mørke farger blir mer sarte på matte overflater. I rom med mye trafikk kan det snart oppstå skinnende områder på veggen hvis du har valgt en matt maling i en mørk farge. For å unngå dette problemet kan du velge en maling med en høyere glans, og som altså er mer blank, til de mer trafikkerte områdene,,som f.eks. en gang eller entre.

Tips & Tricks

Vått i vått

Mal alltid én vegg om gangen, slik at du hele tiden ruller en bane som overlapper forrige bane mens den er våt – det kalles å male vått i vått. På den måten unngår du striper i malingen i det ferdige resultatet
boligstil

Step Guide

6 råd om fargesetting

Lei av hvite vegger i hjemmet? Kanskje er det på tide med mer fargerike omgivelser. Vi har samlet 6 gode råd om fargesetting av boligen.
Graa samlet

Gråfarger

Se våre 5 tilbud på gråfarger, og finn din favoritt.
Gron Samlet

Fargeinspirasjon

Grønnfarger

Grønne farger skaper automatisk referanser til naturen. De beroliger oss og er blant favorittfargene til hjemmets vegger.
Colourcom

Innefarger

Populære farger akkurat nå

Med “Tidens farger” fra vårt nye innendørs fargekart byr vi på 20 helt unike farger til hjemmet.
Paint Wet in Wet

Videoguide

Slik maler du vegg og tak

Skal du male vegger og tak, kan du i vår video få gode tips til malearbeidet og -prosessen her.