Sett farge på hjemmekontoret

Det er mange av oss nå som sitter på hjemmekontor dag ut og dag inn og som kan kjenne på at fargen i rommet påvirker oss mer enn normalt nå som vi oppholder oss der mer enn normalt. For det er faktisk slik at fargene påvirker oss, og det til en stor grad. Om man føler at rommet har en negativ påvirkning på sinnet og at du begynner å bli lei omgivelsene bør du kanskje vurdere å male om veggene. I samarbeid med Skeidar gir vi her våre beste tips.

Når du skal male om et rom, for eksempel et rom du har laget om til et hjemmekontor, kan det være lurt å velge farger ut ifra rommets formål. Fargene har forskjellige egenskaper og måter de påvirker deg på, så det kan være lurt å finne en som passer til akkurat ditt behov. 

Blåfarger kan bidra til å gjøre rommet harmonisk og gjøre at veggene ikke føles påtrengende. Blått er, i likhet med grønt, nedstressende og gir en behagelig og avbalansert atmosfære som kan være et godt valg til et hjemmekontor. Her har vi valgt fargene 4474 Vinterslør på øvre del av veggen og 4465 Misty Blue på nedre del. Skillet gir en god balanse i rommet, og nyansene sørger for en luftig atmosfære.

Lag skarpe kanter med maskeringstape

Grønnfarger oppleves gjerne rolig og behagelig på øynene. Samtidig kan disse fargene også hjelpe deg med å jobbe mer målbevisst og konsentrert. Her har vi valgt fargene 4503 Vårduft på øvre del av veggen og IN-779 Summers Passing på nedre del.

Prøv fargene hjemme

De gule fargene gjør oss mer optimistiske og åpner sinnet vårt til å ta innover oss inspirasjon fra det vi finner i omgivelsene rundt oss. Gulfarger er som grønnfarger, de kan hjelpe oss med konsentrasjonen og virker oppløftende på sinnet. Her er fargene No.37 Tawny Desert på venstre side og 4333 Pale Yellow på høyre side.

Et godt tips til neste gang du skal velge farger er og tenke på hvordan fargene påvirker deg i kropp og sjel. Trenger du hjelp med farge- eller produktvalg står vi klare til å hjelpe deg hos din lokale Flügger farve.