7 gode tips til barnerommet

Skal barnerommet oppgraderes? Vi gir deg 7 gode tips til hvordan du skaper et kreativt værelse til både barn og unge med maling og tapet.

Farger til barnerommet

Farger til barnerommet
 1. Nye veggfarger
  Nye farger på veggene er den første åpenbare muligheten når barnerommet skal oppgraderes. La barnet ditt få være med på å bestemme uansett om han eller hun er 5 eller 15. Lek med fargevelgeren vår og spør hva barnet ditt ønsker. 

 2. Velg tapet til én eller flere av veggene
  Tapet er moderne og fås i et hav av forskjellige motiver, mønstre og farger. Her finner dere helt sikkert noe som passer til gutter og jenter i alle aldre. De yngre medlemmene vil helt sikkert raskt finne sine favoritter i vår barnetapetkolleksjon Little World som kan kombineres med veggfarger.
 3. Tavlemaling
  Tavlemaling er genialt til både barne- og tenåringsrom. Rommet får en funksjonell tavle, hvor det kan tegnes, skrives eller noe helt annet. Det eneste du må gjøre, er å merke av f.eks. en firkant og male 2–3 ganger med tavlemalingen. Det beste er at du selv kan bestemme størrelsen på tavlen – og male over igjen hvis du ikke er fornøyd.

 4. Magnetmaling
  I forlengelse av tavlemaling kan du oppgradere din avmerkede tavle med vår smarte magnetmaling. Dermed får du en funksjonell vegg hvor du både kan skrive med kritt og henge opp bilder av familie, filmstjerner og fotballspillere rett på veggen med magneter. Gå på jakt etter magneter som passer til resten av stilen/temaet i rommet. 

 5. Skarpe kanter 
  Et barnerom kan gjerne være litt annerledes. Lag en skarp kant på veggen slik at øverste del av veggen og taket holdes hvitt, mens du maler resten av veggen med favorittfargen.
 6. Gamle møbler i nye farger
  Forny møblene med frisk maling i en ny farge. Kanskje kan et gammelt møbel fra kjelleren brukes i rommet hvis det får litt sprelsk, ny maling som f.eks. High Finish 20? Finn en gammel kiste på et loppemarked og mal den i en fin farge – den er kjekk til oppbevaring av f.eks. leketøy og rot. 

 7. Mal én vegg i en markant farge
  Vurder kun å male den ene veggen i en markant farge, og la de andre veggene stå nøytrale. Hvis rommet skal endres om et par år, er det lettere å male en enkelt vegg enn hele rommet.

Få mer inspirasjon og veiledning hos din lokale Flügger farve.

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Pigment

Når du maler med mørke farger, er det viktig at du får snudd pigmentene samme vei. Når du er ferdig med en vegg, tar du rullen og går over veggen i samme retning, f.eks. ovenfra og ned (ikke opp og ned). De mørke pigmentene er nemlig mye tydeligere enn de lyse, og på den måten får du en ensartet overflate uten ”baner” i malingen.

Tips & Tricks

Mellommaling

Det kan være lurt å male med mellommaling før du maler med en mørk farge. Ofte er dette nødvendig fordi en mellommaling i riktig farge gjør at den mørke malingens dekkeevne blir bedre. Hvis dette er nødvendig i ditt prosjekt, kan vi gi deg nærmere råd om dette i butikken
boligstil

Step Guide

6 råd om fargesetting

Lei av hvite vegger i hjemmet? Kanskje er det på tide med mer fargerike omgivelser. Vi har samlet 6 gode råd om fargesetting av boligen.
Svane eco promo

Velg miljømerket maling

Se etter svanemerket eller EU-blomsten neste gang du handler inn til maleprosjektet ditt. Det er nemlig bra for både deg og miljøet.
Innefarger

Innefarger

120 farger til hjemme

Med 120 nye interiørfarger kan det være vanskelig å velge. Få oversikt over de forskjellige fargekategoriene i vårt nye innendørs fargekart her.
Seacliff

Innefarger

Fargetips: Mal en vegg i stuen i en annen farge

Vil du gjerne male en vegg i en annen farge? Finn fargeinspirasjon til boligen her.
Paint Wet in Wet

Videoguide

Slik maler du vegg og tak

Skal du male vegger og tak, kan du i vår video få gode tips til malearbeidet og -prosessen her.