Terassebeis og maling

Terrasse

Har du funnet farge til terrassen?

Her ser du våre mest populære farger til terrasse. Hvis du vil prøve deg frem og fargelegge terrasser og annet treverk, trykker du ’Se flere farger’ og prøver vår store fargevelger.

Her på siden får du også inspirasjon, veiledning og how to-guides til hvordan du best istandsetter og vedlikeholder terrassen din så den er klar til vår og sommer.

Flere artikler

Tips & Tricks

Olje eller vann?

Vannbasert trebeskyttelse kan uten problemer brukes på tre, som tidligere har vært behandlet med oljebasert trebeskyttelse. Omvendt kan oljebasert over vannbasert være problematisk, så spør fagfolkene hos din lokale Flügger-forhandler om råd før du begynner.

Tips & Tricks

Trebbeskyttelse og været

Malingen fungerer best i moderat luftfuktighet og temperatur - en overskyet, tørr sommerdag med omkring 60 % RF (relativ fuktighet) er bra.

Tips & Tricks

Vedlikehold er halve arbeidet

Vedlikehold treverket, så slipper du å male oftere enn nødvendig. Gjennomgå treverket hvert år, vask ev. overflatene med vann for å få bort skitt. Overflater som er særlig utsatt for begroning (det grønne), kan du vaske med Flügger facade anti-green, som forebygger mot dette.

Tips & Tricks

Fuktinnhold i treet

Treet skal være tørt nok, med maksimalt 15 % fuktinnhold - mål med en fuktmåler

Tips & Tricks

Forarbeidet er halve veien til sunt tre

Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget.

Tips & Tricks

Trebeskyttelse og malerull

Du kan faktisk male med en langhåret rulle og stryke over med en bred pensel etterpå. Rullen etterlater litt maling som penselen vil massere inn i treet og optimere beskyttelsen. På den måten blir du også raskere ferdig.

Tips & Tricks

Trebeskyttelse og solen

Mal etter at solen har skint på treet i stedet for før. Da har solen varmet opp treet og tørket ut overflaten slik at du unngår å male på dugg og fukt.

Tips & Tricks

Luftfuktigheten

Vær oppmerksom på at luftfuktigheten varierer i løpet av døgnet. Treet kan kanskje ikke tørke i løpet av natten hvis det er fuktig i været

Tips & Tricks

Begroninger på treverket

Begroninger skal vaskes helt av med et middel som f.eks. Flügger Antigreen. Selv om du sliper overflaten og det ser ut som begroningen er borte, sitter den fortsatt i treet og vil fortsette å bryte ned treet under malingen. Derfor er avvasking så viktig.

Uteprosjekter

Vær og treverk: Når er det best å male utendørs?

Er du i tvil om når på året det er aller best å påføre trebeskyttelse? Se hvilke forholdsregler du skal ta med hensyn til været når treverket utendørs skal påføres trebeskyttelse.

Videoguide

Slik velger du: Treolje, transparent eller heldekkende?

Skal du velge treolje, transparent eller heldekkende trebeskyttelse? Se videoen og bli klokere på hvordan de forskjellige behandlingene ser ut på treverket ditt.

trebeskyttelse

Treolje med farger til terrassen, hagemøbler m.m.

Treolje er et naturlig valg når terrassen eller hagemøblene begynner å bli slitt. Du kan få treolje i mange forskjellige farger, så treverket kan matche stilen i resten av hjemmet.

Videoguide

Slik rengjør du trefasaden

Et rent treverk er viktig for malingens evne til å feste seg optimalt.

Video Guide

Slik rengjør du treterrassen

Se vår video om rengjøring av treterrassen og unngå begroning.
Sjekk utendørs treverk

Trinnvis veiledning

Sjekk utendørs treverk

Sjekk selv om vinduer, dører, treterrasse, gjerde m.m. er slitt og trenger trebeskyttelse. Se hvordan i vår videoguide.
Colorcom

Utefarger

Utefarger

Vi ser det som vår viktigste oppgave å hjelpe deg å finne frem til de fargene som passer best til deg og ditt prosjekt.
Sommerhus

Utefarger

Den grønne bølgen – en palett spesielt til sommerhuset

Grønn er en fantastisk farge som også fungerer på hytta.
Olie Vand

Trebeskyttelse

Skal du velge vann- eller oljebasert trebeskyttelse?

Når du skal male utendørs, kan du velge mellom vannbasert eller oljebasert trebeskyttelse. Finn ut hva du skal velge til ditt maleprosjekt.