Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Beskytt utendørs treverk med kvalitetsmaling

Et overheng - for eksempel et halvtak - kan være et fint og viktig tillegg til huset ditt. Kanskje ligger halvtaket strategisk ved inngangsdøren din, slik at du unngår å bli gjennomvåt av en regnskur når du famler etter inngangsnøklene. Eller kanskje det er ment å beskytte utetrappen slik at underlaget ikke blir for glatt og farlig.

Uansett formål vil du få mye mer ut av overhenget ditt hvis du velger å beskytte treverket med en god maling. Et overheng beskytter også yttervegger og vinduer, men for å fungere optimalt er det viktig å gi overhenget de beste forholdene med god trebeskyttelse.

Vi har et mangfold av gode trebeskyttelser, som du finner her. Mange av våre trebeskyttelser hemmer mugg- og muggvekst på overflater og er langvarige, noe som er viktige egenskaper når det gjelder utendørs treverk.

Les mer nedenfor og lær mer om hvordan du kan gi overhenget de beste forutsetninger.

 

Hvilken farge bør du velge på overhenget?

Det er mange forskjellige farger å velge mellom når du skal velge en trebeskyttelse til overhenget. Mange velger en farge som matcher husets fasade, selv om en god kontrastfarge også kan gi et vakkert eksteriør.

Det er ingen fasit når det kommer til fargevalg, da alle har forskjellige preferanser og ulike smaker. Derfor bør du velge en farge du er helt fornøyd med og kanskje samtidig la deg inspirere av fargene i nabolaget.

Trebeskyttelsen vår finnes i mange farger og alt du trenger å gjøre er å trykke på fargevelgeren under produktsiden så får du et enormt utvalg av forskjellige farger.

En ting du bør være klar over før du velger farge er om huset ditt er en del av et verneverdig område. Her kan det være lokale avtaler som gjør at fargene er bestemt på forhånd. Derfor bør du alltid undersøke krav til nyanser og fargekoder før du velger farge.

Slik maler du overhenget

Nedenfor finner du en rask guide til hvordan du best maler overhenget. Husk at grundig forarbeid vanligvis resulterer i et bedre resultat.

  • Sørg for at treverket er tørt. Bruk eventuelt en fuktmåler for å sjekke vedens fuktverdi, og sørg for å velge en dag det ikke har regnet på noen dager.
  • Vask overflaten grundig med en egnet rens - vi anbefaler Facade Clean.
  • Slip underlaget med sandpapir og fjern alger, smuss og løs/gammel maling samtidig.
  • Velg en grunning hvis treverket er ubehandlet for å sikre bedre vedheft og beskytte underlaget mot alger og mugg. Hvis treet er behandlet tidligere, kan du hoppe over dette trinnet.
  • Når grunnmalingen har tørket helt, må du velge en trebeskyttelse. Bruk en bred pensel som passer til tykkelsen på plankene og påfør malingen med treverkets retning.