Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Skal du male garasjen?

Garasjen blir ofte utsatt for mye slitasje – alt fra oljeflekker til kraftige riper. Det er selvsagt i hovedsak garasjegulvet som er mest utsatt for denne typen slitasje, men også veggene, taket – ja, faktisk det hele – må vedlikeholdes jevnlig om man skal ha en fin garasje.

Det er mange måter du kan friske opp garasjen på. Kanskje det er garasjeporten som trenger et friskt strøk med maling? Eller kanskje du vil male veggene i en ny og annerledes farge?

Farger kan hjelpe garasjen din til å skille seg ut fra mengden og fremstå som en fin og integrert del av huset.

En garasjeport i en fin lys farge eller en sort nyanse er en sikker vinner hos mange. En nyanse av grå kan også være et nydelig tillegg til porten - eller kanskje du foretrekker en mer flamboyant tilnærming med en rød eller grønn farge.

Et godt tips for utvendig maling av fasaden er å se garasjen i samsvar med fargen på huset - et matchende utseende er alltid en fryd for øyet.

De innvendige overflatene som vegger, gulv og tak kan eventuelt males i en lys farge dersom man ønsker å unngå at garasjen blir for mørk.

Hvilken maling anbefaler vi?

Har du en garasjeport i treverk du ønsker å friske opp, anbefaler vi at du bruker en tregrunning, eventuelt Flügger 02 Wood Tex Grunnmaling, som både hemmer mugg- og muggvekst og er langvarig. Før bruk skal underlaget vaskes og løst materiale fjernes.

Til slutt avslutter du med en god trebeskyttelse. Her er 05 Wood Tex utendørs akryl et godt valg, da den hemmer vekst av mugg, er diffusjonsåpen og gir garasjeporten din maksimal beskyttelse mot årstidenes værprøver.

Er det veggene eller taket i garasjen som trenger en fin overflatebehandling, bruk da en maling som er robust og vaskbar - evt. Dekso Ultramat 1 eller Dekso 20 H2O der det er økt slitasje og tilsmussing. Hvis veggene er nye, bør du først grunne dem med Flügger Forankringsprimer.

Vi anbefaler ikke at du maler gulvene i garasjen, da malingen raskt vil flasse av der bilene står parkert.

Inspirasjon og guide til skur og garasje