Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Blåfarger

Blå er en av de mest populære fargene til innredning - finn ut hvorfor.

 

På bildet:

Lys blå kan gi følelsen av uendelighet (Farge: Dove Feather - Time 09)

Beroligende, avslappet og tilfreds

Generelt er blå beroligende og gir uttrykk for ro, avslappethet og tilfredshet. Fargen symboliserer vennskap og assosieres gjerne med intellekt.

Blå er fargen til himmelen og havet, og assosieres med indre ro og klarhet. Fargen er knyttet opp mot fred og kan ha en beroligende effekt. Blått er derfor en populær farge på soverom. 

Blått ansees også som en lite truende farge og er trygt og tradisjonelt fargevalg.

Blåfargen endrer seg etter belysningen i rommet, og den mørkeblå fargen gir dybde, mens den lyseblå gir følelsen av bredde og uendelighet. 

Blå er en universell likt farge med sine positive aspekter.

 

På bildet:

Mørke blåfarger skaper dybde (farge: Museum Blue)

Berlinerblå no. 22

Berlinerblå er en klassisk farge som bygger på et historisk pigment. En klar farge som egner seg godt som statementfarge i innredningen, f.eks. en dør eller et større møbel. 

 

Eilersen Genéve

En mørk og meget stilfull blåfarge med en usedvanlig dybde. En blåfarge som er svært romslig kontra den andre fargeskalaen fordiden, til tross for mørkhet og fargemetthet, ikke er høytropende, men nærmest dempet. Passer utrolig godt til et stramt og enkelt design.

 

Noble Blue IN-767

En lys og meget stilfull blåfarge som tilfører rommet et lett uttrykk. Fargen minner om en åpen himmel.

 

Oregon Grape no. 53

Her er en nyanse av blå som både gir oss følelsen av det moderne, men som også trekker referanser til funksjonalismen – også kalt funkisstilen. Med Oregon Grape kan du tilføre din innredning en miks av noe svært tidsaktuelt i tillegg til et streif av designhistorie.

 

Wegner Blue

Et klassisk blåfargedesign som springer ut fra 1960-tallets fargerike periode – men likevel tøylet, så den egner seg utmerket til store flater. Tilfører rommet karakter.