Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Hvite farger

Det finnes mange forskjellige varianter av hvit, og det kan lønne seg å velge akkurat den riktige til boligen. Se 5 ulike hvittoner her.

Den hvite fargen gjør at du kan bruke mange andre farger når du innreder hjemmet. Den er kjølig, ren, og nøytral og skaper et lett uttrykk i for eksempel en bolig. 

Hvit har forskjellig symbolsk betydning. Det er fredens farge, og på slagmarken betyr det hvite flagget overgivelse. 

I land som Japan og Kina er hvit sorgens farge, som ofte forbindes med døden. I vestlig kultur står hvitt for det rene, det gode og det hellige.

Gallerihvit

Gallerihvit er kjølig og nøktern. På mange områder minner den om Råhvit, som imidlertid har et varmere uttrykk. Gallerihvit er et godt alternativ til de populære kremfargede hvitnyansene, hvis du ønsker en mer klassisk hvitfarge.

 

Kalkhvit

Kalkhvit heller mot sart gul. Er du på jakt etter et antikt preg, er Kalkhvit riktig farge. Vær forsiktig med kunstlys og Kalkhvit - i noen tilfeller oppstår det en grønnlig refleksjon. Kalkhvit inneholder Umbra, Oksidgul og noen få dråper av ren gul. Det gir et gyllent, varmt og kremfarget uttrykk.

 

Motehvit

Motehvit gir et mykt lys i rommet. Det myke inntrykket kommer av at nyansen er relativt mørk sammenlignet med de andre hvittonene. i tillegg til Umbra inneholder Motehvit også et snev av Oksidgul, som gir malingen et svakt gyllent skjær.

 

RAL 9010

Her er industriens variant av hvit. Tonen er lys og varm med en klar dreining mod gyllen. Ferdigmalte dører og paneler er ofte i RAL 9010. Det oppstår ofte fargeavvik mellom de forskjellige produsentenes malinger, så du er ikke sikker på å få nøyaktig samme hvit selv om det er snakk om 9010.

 

Råhvit

Råhvit passer sammen med de fleste andre farger, fordi den er nøytral. Råhvit er maling med en hvit base tilsatt et stenk av Umbra. Umbra gir varme på en nøytral måte.