Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Bring lys og farger inn i vinterhalvåret

Uavhengig av hvilket rom man skal fargesette, kan det være lurt å tenke på hva slags atmosfære man ønsker at rommet skal ha. Med en kald og mørk årstid i vente, blir lyssetting og fargevalg alfa omega for et lunt, innbydende resultat.

Vi går en mørkere årstid i møte, og her i Norden flyttes store deler av livet innendørs. Overgangen fra lange, lyse kvelder til færre timer med dagslys kan være tøff for mange av oss. Det er derfor godt å vite at man med få grep kan skape en lun og varm atmosfære i hjemmet.

Farger er bare halve historien… Hva føler du?

En av de mest voksende trendene vi ser i markedet handler om indre velvære, og dette er spesielt viktig når vi tilbringer såpass mye tid innendørs store deler av året. Fargene rundt oss har en fantastisk påvirkning på våre sinn. Med hjelp av farger kan man faktisk skape en helt spesiell stemning og atmosfære, som kan påvirke oss i positiv retning.

Uten lys finnes ingen farger

Det naturlige lyset og innendørs belysning påvirker farger på hver sin måte. Hvilken retning rommet er vendt kan være lurt å ta i betraktning når man skal finne den perfekte fargen. Her i nord er det generelt et kaldere naturlig lys enn man opplever i sørligere strøk. Dette lyset utenfra påvirker selvsagt hvordan vi opplever fargene innendørs, og det kan derfor anbefales å velge en varmere nyanse enn man kanskje ser for seg for å få det perfekte resultatet.

Det kan også anbefales å teste ut ulike lyspærer og lyskilder innendørs. Ønsker du å tilføre mer varme i hjemmet, kan en lyspære ny lyspære gjøre susen i noen tilfeller. Kelvin er måleenheten for fargen på lyset, eller lysets fargetemperatur. Jo høyere tall, jo kaldere er lyset.

Hos Flügger anbefaler vi alltid at man gjør en oppstrøkstest i det aktuelle rommet. På den måten kan man enkelt observere hvordan fargene forandrer seg gjennom døgnets timer.