Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

”Det er ingenting i mitt liv jeg tar veldig alvorlig..”

 

Uhøytidelighet, estetisk sans og en stor kjærlighet for gjenbruk preger innredningen av den 111 kvadratmeter store leiligheten på Christianshavn. Bli med inn hos Freddie Cruise, som sammen med sin kjæreste Maya har vekket liv i den gamle leiligheten med vakre farger og lekre gjenbruksmøbler.

Originale detaljer 

Når man trer inn i Freddie og Mayas leilighet, blir man imponert av takhøyden og de store gulv-til-tak-vinduene som inviterer både sollys og det pulserende livet på Christianshavn inn. Det har imidlertid kre­vd en del arbeid å bringe tilbake den gamle sjelen og estetikken, for da paret overtok leiligheten, hadde takene blitt senket med en meter, og vinduene var dekket av en stor innebygd møbel som blokkerte det meste av utsikten til Torvegade. Med stor iver og kjærlighet for det opprinnelige klarte de å få frem leilighetens originale detaljer igjen.

Se Flügger 80 fargekartet

Under fem lag gammel maling

I prosessen med å bringe tilbake leilighetens opprinnelige skjønnhet, måtte alt treverk selvfølgelig slipes. Under fem lag maling avdekket den innerste fargen seg - en vakker, dempet grønnaktig nyanse, og Freddie var ikke i tvil om at denne fargen skulle pryde leiligheten igjen. Alt treverk ble derfor malt i "Cool Khaki", som Freddie, i samarbeid med Flüggers designteam, fant frem til, og som lå tett opp til den originale fargen.

Se fargen Cool Khaki

”Jeg elsker ting, men jeg synes det er nok av dem her i verden – derfor titter jeg alltid først og fremst etter gjenbruk, når jeg skal finne noe nytt til vår leilighet.”

 

 

”Det mest stilrene ville være å velge tre farger og gjennomføre dem i hele hjemmet. Det ser utrolig flott ut, men det blir for begrensende for meg..” 

Høyt under taket

Hos Freddie og Maya er det høyt til taket, ikke bare bokstavelig talt. Her finnes det ingen indretningsdogmer, og hjemmet deres er et bevis på at kontraster kan skape harmoni. Da paret flyttet sammen, brakte de med seg hver sin innredningsstil; Freddie med en retroinspirert stil i sterke farger, mørke treslag og med grafisk kunst og kromdetaljer, mens Mayas innredning var mer organisk med lyse treslag, messingdetaljer, jordfarger og myke former.

Resultatet av denne sammensmeltingen er et levende og inspirerende hjem som gjenspeiler parets kjærlighet og åpenhet overfor hverandre.

Utforsk de 80 vakre fargene

Utsiden invitert inn

Stuen er malt i den lyse "Oat", som rolig og naturlig reflekterer de store mengdene lys som daglig strømmer inn gjennom vinduene. Samtidig, med sin svakt gyldne undertone, sammen med den grønne "Cool Khaki", er "Oat" en hilsen til den gule og grønne 30-tallsbygningen på den motsatte siden av gaten. De rolige nyansene i stuen skaper en vakker bakgrunn for de fargerike kontrastene i parets interiør og kunst.

Se fargen Oat

Som å få en varm klem 

Som et rolig motstykke til den store, lyse stuen står Freddie og Mayas soverom. Når man går inn her, er det som å få en varm omfavnelse. Taket og veggene er malt i den varme "Rouge" for å skape en "kassefølelse", som Freddie uttrykker det, og av samme grunn har de valgt å beholde det senkede taket.

Soverommet er designet for å skape de beste rammene for ro og søvn, og derfor er det ingen TV og kun få bilder på veggene her.

Se farven Rouge

Tre tips om farger inspirert av Freddie 

  • Når du velger farger til hjemmet ditt, kan du ta med i betraktningen hva du ser gjennom vinduene i rommet du skal male.

  • Mal alt treverk i hjemmet i samme farge for å skape en gjennomgående rød tråd på tvers av rommene.

  • Mal tak og vegger i samme farge for å skape en koselig "romfølelse".

Bildene i artikkelen er tatt av: Mathias Haugaard Whoop

Finn hans hjemmeside her