Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

I Frederikkes hjem er det ingen hvite vegger

 

Hos Frederikke Sølling Thomsen skaper en nøye avstemt fargepalett bakgrunnen for en elegant innredning preget av vakkert og fargerikt håndverk.

Hennes sans for kvalitet og fargekombinasjoner avslører seg i hver krok av hennes og kjæresten Emils felles hjem på Nørrebro. Når man trer inn her, fornemmer man straks at her bor et menneske med en helt spesiell sans for detaljen.

Alt i hjemmet er valgt ut med stor omhu, og når Frederikke forteller om sine vintagefunn, merker man kjærligheten til historien og patinaen de bærer med seg.

”For meg er innredning en konstant prosess, hvor det tilføyes, 
eller endres både små og store ting underveis.
 

Fra Italia til Nørrebro 

Interessen for vintage design oppstod da Frederikke for åtte år siden studerte og bodde i Milano. Det utviklet seg til en lidenskap, og i dag lever hun av å selge vintage glasskunst og møbler – hovedsakelig fra Italia – i Millefiori Interior, som hun driver sammen med søsteren sin, Natasha. Den sørlige inspirasjonen gjenspeiles tydelig i Frederikkes innredning, der gyldne nyanser i samspill med levende grønne og blå toner assosierer til varme himmelstrøk, mens mønstrede tekstiler, samt sterke røde og gule farger i hjemmets kunst og interiør, skaper en vakker og livlig kontrast.

Innred med Flügger 80

Ingen hvite vegger 

Ønsket om å skape en levende atmosfære har ført til at leiligheten ikke har noen hvite vegger. Likevel har Frederikke valgt dempede nyanser til alle hjemmets store flater for å skape sammenheng mellom rommene og danne en tidløs bakgrunn som enkelt tilpasser seg de kontinuerlige endringene i innredningen. På kjøkkenet skaper "Soft Alna" en varm og innbydende stemning - perfekt for et rom som ofte danner rammen for koselige middager med venner og familie for Frederikke og Emil.

Se fargen Soft Alna

”Det finnes utrolig mange vakre grønne nyanser, hvilket også er et gjennomgående element i vårt hjem.” 

Sammenheng mellom nytt og gammelt 

For å skape sammenheng mellom nytt og gammelt er leilighetens innbygde møbler også malt i blågrønne nyanser. I stuen er den store reolen, som viser mange av Frederikkes vintageglassvaser, malt i den kjølige mintgrønne "Iceland", som vakkert komplementerer den lysegrønne "Sage" på veggen. I gangen prydes enda en innebygd reol av en blå nyanse - nemlig den lett støvede "Corsica".

Se fargen Sage

Tre fargetips inspirert av Frederikke

  1. Skap liv og personlighet i ditt hjem ved å gi alle veggene en farge.
  2. Velg tidløse og dempede nyanser til hjemmets store flater, slik at du kan endre innredningen kontinuerlig uten å måtte male alt på nytt.
  3. Fremhev dører, paneler og annet treverk i ulike kontrastfarger innenfor samme fargeskala, og skap en visuell sammenheng i hjemmet.

Bildene i artikkelen er fotografert av:

  • Interiør - Jeppe Sørensen: Se hans hjemmeside her 
  • Portretter - Kasper Leergaard: Se hans hjemmeside her