Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

"Jeg ser på hjemmet mitt som
en lekeplass der jeg kan ta sjanser og prøve ut ting"

Nicolai Larsens leilighet er både et hjem og en plattform for kreativitet. Som stylist og romdesigner er han vant til å se muligheter og skape forandring. Derfor har leiligheten gjennomgått flere forvandlinger siden han overtok den for tre år siden. Kom inn og besøk hjemmet han og samboeren Christian deler.

Rolige farger og kunsthåndverk fra deres mange reiser sammen preger interiøret og skaper en elegant og personlig atmosfære.

En vakker setting 

Fra favorittplassen sin på kjøkkenet kan Nicolai se på et vakkert, lysegrønt løvtre som nettopp har begynt å blomstre. Den friske grønnfargen er en fryd for øyet, så Nicolai og Christian har tatt den med innendørs. De har latt "Avocado" pryde vinduet som en vakker innramming av utsikten.

Nye farger for en ny begynnelse

Før Christian flyttet inn, var vindusrammene røde. Nå er de, i likhet med resten av leiligheten, malt om og har fått nye farger. Da paret flyttet sammen, bestemte de seg for å gi hjemmet en makeover for å feire og markere sitt nye liv sammen.

De valgte en helt ny fargepalett for hjemmet og byttet ut flere av møblene i leiligheten - med nye, brukte ting. Når det er tid for forandring, går Nicolai og Christian på loppemarkedsjakt. Tingene som må forlate hjemmet, selges enten på Nicolais Instagram-butikk eller i Christians butikk.

Utforsk fargene som er brukt i leiligheten

"For meg er det viktig at tingene som pryder hjemmet värt ikke bare er vakre, men at de skaper en spesiel atmosfære og forteller en historie" 

- Nicolai Larsen

Et teppe fra 90-tallet og et sølvbrett på veggen

For Nicolai er interessant og smart viktige parametere i hans interiørdesign. Derfor er det bare spesielt utvalgte ting som henges opp på veggene i hjemmet. Her er ingen dyr kunst, men heller ikke tusenvis av plakatutskrifter.

På kjøkkenet står det et Stelton-brett som Nicolai har utstyrt med et oppheng. På soverommet henger et lite håndlaget teppe fra 90-tallet som han fant for en slikk og ingenting på et loppemarked. Tekstilarbeidene i stuen har Nicolai laget selv, og veggskulpturene er laget av kunstnerkjæresten hans.

De ulike materialene og formene skaper et spennende uttrykk og vekker interesse, noe Nicolai ofte føler fører til samtaler med gjestene.

Innred med Flügger 80

"Grønne og blå nyanser gir oss ro og er våre favorittfarger. Derfor er de gjennomgående i innredningen vår. Vi bruker sjelden hvitt og svart, fordi det blir for stor kontrast for oss."

- Nicolai Larsen

Ufargede og arkitektonis grå paneler

Fraværet av hvite flater i Nicolais hjem er et bevisst valg. Han fikk nok av dem i oppveksten, der hvitt dominerte interiøret i barndomshjemmet. Derfor er alle trepanelene i leiligheten malt i den lyse, varme grå fargen "Rock", inspirert av 1960-tallets arkitektoniske grå paneler.

Tak og vegger er malt i det Nicolai kaller non-colours, hans egen betegnelse på farger som er så dempet at de lett kan kombineres med andre farger, men uten å bli for kjedelige.

Til veggene i stuen har de valgt den lysegrønne "Selfoss", som med sitt gylne preg spiller vakkert opp mot den mykere lysegrønne "Viggo" i taket. De dempede grønntonene skaper en vakker bakgrunn for hjemmets interiør, der gylne brune, dype blåtoner og krom er gjennomgående.

Soverommet er den eneste mørke fargen i leiligheten. Her er tak og stukkatur malt i den varme "Mocha", balansert med den friske lyseblå "Fine Baja" på veggene for å unngå at det blir for tungt.

Tre tips fra Nicolai

  1. Bruk en mørk farge i taket for å skape en intim og koselig atmosfære. Bruk en lysere farge på veggene for å skape en fin balanse og spennende kontrast.
  2.       Bruk ulike nyanser fra samme fargefamilie på både vegger og tak for å skape en rød tråd gjennom hele boligen
  3.       Forny og frisk opp hjemme med nye farger. Det kan skape en helt annen atmosfære og samtidig, som i Nicolai og Christians tilfelle, markere begynnelsen på noe nytt.