Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Filt og vev

Forny boligens gamle vegger med en ny overflate av filt eller vev. Etterpå kan veggen males i akkurat den fargen du ønsker. Hos Flügger finner du både fiberfilt, glassfilt og glassstoff – som alle har ulike egenskaper.
16 produkter
Glasfilt Forbehandlet
Fra kr 1 447,50
Glassfilt Ubehandlet
Fra kr 1 147,50
Fiberfilt Forbehandlet
Fra kr 1 397,50
Plain Smooth
Fra kr 559
+ evt. lev. kostnader
Plain
Fra kr 689
+ evt. lev. kostnader
Patent Decor Filt - rulle 1,06 x 25 meter
Fra kr 973,75
+ evt. lev. kostnader
FIONA Strukturfilt
Fra kr 798,75
+ evt. lev. kostnader
FIONA Strukturfilt Extra
Fra kr 898,75
+ evt. lev. kostnader
Glassvev G135V Medium - Våtrom
Fra kr 1 749
Glassvev våtrom
Fra kr 3 499
Glassvev 204 g/m2 forbehandlet, puss - Vitrulan
Fra kr 899
+ evt. lev. kostnader
Glassvev 231 - Forbehandlet, Medium - Vitrulan
Fra kr 1 299
Glassvev 238 - Forbehandlet, Fin - Vitrulan
Fra kr 2 499
Flügger 377 Filt- og Tapetlim - Svanemerket
Fra kr 99,95
Flügger Våtromslim H2O
Fra kr 179
+ evt. lev. kostnader
Viser 16 produkter av 16

Hvordan sette opp filt og veve?

Forbehandling

Før du setter opp filt og vev, må alle hull og bulker i veggen jevnes og sparkles. Med en flat vegg unngår du at veggen blir ujevn. Det samme gjelder også tapetrester, som også kan gi ujevnheter. Deretter bør veggen forbehandles med forankringsgrunning, spesielt hvis det er en ny vegg eller består av porebetong, puss eller puss. Denne typen vegger absorberer mye, og må derfor mettes før påføring av vevslim. Primeren anbefales å rulles på med en korthåret klubberull. Hvis veggen har fått nok, bør du få beskjed når veggen ikke tar flere tomter.

Oppsett

Hvis du bruker glassvev, bør du være oppmerksom på at vevet er tykkere og har mer struktur, og derfor anbefaler vi et ekstra sterkt vevslim, som du også finner hos Flügger. Imidlertid er glassfilt den mest populære fordi overflaten er betydelig glattere. Når du har vevslimet og remediene klart, kan du starte oppsettet. Vi anbefaler at du setter opp ett spor om gangen, dvs. at du påfører vevslim på en bane før du fortsetter med den neste. På den måten tørker ikke limet før oppsett og du kan fokusere på at banen sitter riktig. Bruk rikelig med vevslim for å unngå buler. Bruker du glassstoff må ikke banene overlappe, men støte mot hverandre. Derimot bør glassfilt og fiberfilt helst overlappe med 4-5 cm mellom banene. Så husk å ta med dette når du måler sporene opp mot veggens lengde. Det er viktig at du har en skarp hobbykniv for å kutte banene. Dette oppnås med en ny hobbykniv eller ved å bryte av en del av bladet. Når limet er påført, kan du starte oppsettet og rulle sporet nedover veggen. Samtidig glatter du sporet med en gummisparkel eller en tapetbørste, hvor du beveger deg fra innsiden og ut til begge sider med sparkelen eller børsten. Når sporet er jevnet ut, kan du fortsette med neste spor.

Før maling

Før du påfører maling, må stoffet være mettet. Glassstoff mettes best med stofffyllstoffer, mens glassfilt og fiberfilt effektivt kan mettes med en primer. Denne påføres ganske enkelt med en langhåret malerrulle. På denne måten unngår du å kaste bort mye sluttmaling og maling mer enn to ganger. Når underlaget er mettet, er du klar til å male veggen i akkurat din favorittfarge.

Alt du trenger

  • Filler – For utjevning
  • Spartel – For utjevning av fyllmasse
  • Forankringsplasser
  • Korthåret malerull
  • Vevslim - Lim 377 Easy el. Rulllim 378
  • Langhåret malerull
  • Gummispreder osv. tapetbørste
  • Hobbykniv
  • Linjal osv. målebånd

God arbeidslyst.