Renover ditt kjøkken: Slik maler du kjøkkendørene

Et nytt kjøkken trenger ikke å bety et kjempestort byggeprosjekt og mange tusen kroner – noen nye farger kan gjøre en stor forskjell. Les mer her.

Er du lei av kjøkkenet ditt, men likevel ikke helt klar for den store oppussingen?

Mange av oss har, f.eks. i forbindelse med flytting, overtatt kjøkken som vi kanskje ikke er helt fornøyde med. Det er ingenting i veien med kjøkkenet, men kanskje passer det ikke til den stilen vi ønsker i resten av boligen.

Her kan maling av kjøkkendører være en god måte å forlenge kjøkkenets levetid på. 

Her får du et eksempel på hvordan du kan gi kjøkkenet nytt og friskt utseende med nye farger uten å måtte kjøpe nye skapdører eller gjøre andre større investeringer. 

Et nytt fargevalg til bakveggen, oppussing av eksisterende kjøkkendører, nytt gulv, nye håndtak og et par andre små detaljer har gjort hele forskjellen.

Før og etter

Mal kjøkkenet ditt / kjøkkendørene – trinn for trinn

  1. Rengjør alle overflater grundig, vask etter med rent, varmt vann, og tørk over med mikrofiberklut. Tips: Slip de våte dørene med en våt slipesvamp. Så får du en grundigere rengjøring og mattere overflater, og du unngår støv.
  2. Slip dørene med sandpapir helt til overflatene blir matte, slik at malingen hefter bedre (hvis du har slipt med slipesvamp, kan du hoppe over dette trinnet).
  3. Hvis du ikke skal fylle igjen utskjæringer, så tørker du bare dørene med en fuktig klut og lar de tørke.

Så er du klar til å male 

  1. Mal dørene med en Fix grunning eller High Finish 5 som gjør at malingen hefter bedre senere.
  2. Mal dørene i fargen du har valgt – Vi har brukt Grå modernisme nr. 32 fra Flügger stilhistoriske fargekart. Maling er Interior High Finish 50.
  3. Veggene er malt med Flutex 10 med fargen Vineyard nr. 61, også denne fra det stilhistoriske fargekartet.

Med nye farger, oppussede dører, nye håndtak og nytt gulv blir kjøkkenet noe helt annet og mer moderne.

Dette brukte vi: