Slik maler du utendørs treverk

Få gode tips til hvordan du maler trefasaden, garasjen, gjerdet m.m. Se Flügger farves videoguide og du er godt forberedt til ditt utendørs maleprosjekt.

Slik oppnår du et flott resultat når du maler treverk

Slik maler du ditt utendørs treverk – trinn for trinn

  1. Velg en malerpensel med samme bredde som bordene du skal male
  2. Sørg for å male ett stykke om gangen, også kalt "vått-i-vått" – så unngår du overlappinger og sikrer ensartethet i malingen
  3. Fordel malingen i ensartede like strøk – start gjerne ovenfra og ned.
  4. Husk å male i samme retning som bordene – i dette tilfellet loddrette strøk
  5. Følg samme systematikk fra start til slutt

Været har stor betydning for det endelige resultatet. Her kan du lese guiden vår til når det er best å beskytte tre.

Husk rengjøringen

Før du maler utendørs treverk, må du først huske å rengjøre treverket. Ved å rengjøre treverket sikrer du at etterfølgende behandlinger holder lengre.

Du finner videoguiden vår til rengjøring av trefasader her.

Vurder grunnmaling

For å sikre at fasaden holder seg best mulig kan du først male den tidligere behandlede fasaden med en "Under Coat" som 02 Wood Tex Utegrunn.

En utegrunn gir ekstra beskyttelse mot fukt og sopp og sikrer god vedheft til den etterfølgende behandlingen. Den er spesielt velegnet til lyse tresorter og trykk- og vakuumimpregnert tre.

Hvis treverket ikke er spesielt slitt, kan du hoppe over grunnmalingen og heller velge en "Top Coat" som 04 Wood Tex Dekkbeis eller 05 Wood Tex Uteakrylat.

Husk at du ikke kan bruke oljebasert trebeskyttelse på f.eks. trefasader som tidligere er behandlet med vannbasert trebeskyttelse. Andre veien kan du godt male med vannbasert trebeskyttelse selv om overflaten tidligere er behandlet med oljebasert trebeskyttelse.

Trebeskyttelse hos Flügger

Hos Flügger har vi en rekke forskjellige produkter til trebeskyttelse. Nedenfor finner du en kort introduksjon til tre populære valg:

  1. 03 Wood Tex Beis er vannbasert trebeskyttelse, som i spesielt høy grad fremhever treets struktur og åretegninger. Gir treet et klassisk utseende.
  2. 04 Wood Tex Dekkbeis er vannbasert trebeskyttelse, som gir en sterk, halvmatt overflate der treets struktur fremheves. Et opplagt valg hvis du er i tvil om hva treverket er behandlet med tidligere.
  3. 05 Wood Tex Uteakrylat er vannbasert trebeskyttelse, som gir en ekstra sterk, halvmatt overflate. Holder godt på fargen i lang tid og har høy dekkeevne.

Følg Wood Tex-guiden og finn den riktige behandlingen til treverket ditt. 

Hos din lokale Flügger farve står det alltid en medarbeider klar til å veilede deg frem til riktig produkt til maleprosjektet ditt.

Riktig god arbeidslyst!

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Luftfuktigheten

Vær oppmerksom på at luftfuktigheten varierer i løpet av døgnet. Treet kan kanskje ikke tørke i løpet av natten hvis det er fuktig i været

Tips & Tricks

Forarbeidet er halve veien til sunt tre

Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget.
Sjekk utendørs treverk

Trinnvis veiledning

Sjekk utendørs treverk

Sjekk selv om vinduer, dører, treterrasse, gjerde m.m. er slitt og trenger trebeskyttelse. Se hvordan i vår videoguide.
Colorcom

Utefarger

Utefarger

Vi ser det som vår viktigste oppgave å hjelpe deg å finne frem til de fargene som passer best til deg og ditt prosjekt.

Video Guide

Slik rengjør du treterrassen

Se vår video om rengjøring av treterrassen og unngå begroning.

Uteprosjekter

Vær og treverk: Når er det best å male utendørs?

Er du i tvil om når på året det er aller best å påføre trebeskyttelse? Se hvilke forholdsregler du skal ta med hensyn til været når treverket utendørs skal påføres trebeskyttelse.