Slik vedlikeholder og maler du garasjen eller carporten

Les hvordan du vedlikeholder og maler garasjen eller carporten i vår trinnvise veiledning.

Garage tips

Slik vedlikeholder du garasjen/carporten - trinn for trinn

  1. Mål fukt i treverket med en fuktmåler. Fukten skal ikke overstige 12 % +/- 3 % på vinduer og 15+/- 3 % på annen utvendig kledning. Mer om vær og tre.
  2. Gjør treverket rent med utendørs grunnrengjøring, f.eks. Facade Clean. Se hvordan du effektivt rengjør utendørs trefasader.
  3. Slip overflaten med sandpapir og skrap bort løstsittende maling med en sparkel
  4. Hvis overflaten tidligere er malt med heldekkende trebeskyttelse, må du grunne bart treverk med grunnmaling, f.eks. 02 Wood Tex Grunnmaling, slik at sluttmalingen sitter bedre fast på treet
  5. Velg farge – ikke vær redd for å prøve noe nytt eller noe annet enn det som var der fra før. Se fargesettinger på garasje/carport og bli inspirert.
  6. Dekk til vinduer med god tape og ev. plast, slik at du slipper å fjerne malingflekker etterpå. Vi anbefaler vår UV-malertape, som tåler vær og vind og ikke brenner seg fast hvis solen står høyt på himmelen.
  7. Ikke bruk for små pensler til påføring av trebeskyttelsen, velg gjerne en pensel som har ca. samme bredde som trebordene – det gir et flott og glatt resultat
  8. Mal 2-3 bord om gangen fra topp til bunn – det gir et flott og ensartet resultat. Se hvordan du best maler utendørs treverk.

Sjekk tilstanden på garasjen eller carporten 

Sjekk om garasjen eller carporten har behov for å males: Du kan f.eks. trykke et stykke maletape fast på treet, trekke av tapen i et raskt rykk og sjekke om det sitter løs maling på tapen.

Se flere måter å sjekke treverket på her.

Hvis du har spørsmål om maleprosjektet ditt, er du alltid velkommen hos din lokale Flügger farve, hvor vi gjerne veileder deg.

Riktig god arbeidslyst!

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Luftfuktigheten

Vær oppmerksom på at luftfuktigheten varierer i løpet av døgnet. Treet kan kanskje ikke tørke i løpet av natten hvis det er fuktig i været

Tips & Tricks

Forarbeidet er halve veien til sunt tre

Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget.
Sjekk utendørs treverk

Trinnvis veiledning

Sjekk utendørs treverk

Sjekk selv om vinduer, dører, treterrasse, gjerde m.m. er slitt og trenger trebeskyttelse. Se hvordan i vår videoguide.