Malte tregulv i hjemmet

Skal du male tregulvet ditt? Se vår inspirerende billeder og les mer om fordeler og ulemper ved å male tregulv i hjemmet.

Hvorfor skal du male tregulvet ditt? 

Med malte gulv kan du oppnå et flott resultat som gir nytt liv til hjemmet. Hvis gulvet er svært slitt kan det også brukes som en midlertidig løsning før en mer omfattende runde med sliping og etterfølgende behandling.

Malte gulv gir innredningen ro ved at underlaget er ensartet over hele flaten. Samtidig virker rommene større, fordi den hvite flaten "skyver" veggene utover, og den større spredningen av dagslyset får også rommet til å virke større og lysere.

Inspirasjon

Vurder dine muligheter

Når du først har malt tregulvet ditt, er det slett ikke sikkert at du vil få tregulvet tilbake i sin opprinnelige form, selv om du sliper det ned. For eksempel vil det ofte være maling på sidene av plankene. Dette kan være vanskelig å få av.

Har du et veldig gammelt tregulv med store sprekker mellom plankene, kan malingen renne ned i mellomrommene og binde plankene sammen. Hvis tregulvet deretter blir utsatt for temperatur- og fuktsvingninger, vil det begynne å bevege seg. Dermed risikerer du at den svakeste planken gir etter slik at gulvet blir liggende feil.

Fordeler og ulemper

Det finnes både fordeler og ulemper ved å male tregulv. Her får du tre av hver:

Fordeler:

  • Du kan gi et gammelt, hullete og nedslitt tregulv helt nytt liv ved å male det. Ofte vil gulvet også fremstå mer ensartet.
  • Du kan skape mer lys i rommet ved å velge en hvit eller grå farge til gulvet, mens en mørkere farge som svart vil binde rommet mer sammen.
  • Gulvet må ikke slipes så langt ned.

Ulemper:

  • Gulvmaling som Fluganyl trenger flere døgn for å gjennomherde
  • Har du først malt tregulvet ditt, er det svært vanskelig å gå tilbake til det opprinnelige tregulvet.
  • Rengjøres kun med rengjøringsredskaper som ikke kan ripe opp gulvet.

Slik gjør du

Vil du male tregulvet ditt? Les guiden vår til å male tregulv.

Flere artikler

malede_gulve_03

Trinnvis veiledning

Maling av tregulv med diffusjonsåpen gulvmaling

Se gode tips om hvordan du best maler tregulvet.

Tips & triks

Mellommaling

Det kan være lurt å male med mellommaling før du maler med en mørk farge. Ofte er dette nødvendig fordi en mellommaling i riktig farge gjør at den mørke malingens dekkeevne blir bedre. Hvis dette er nødvendig i ditt prosjekt, kan vi gi deg nærmere råd om dette i butikken 
hvid_01

Innefarger

De hvite nyanser

Få oversikt over de forskjellige nyansene av hvit, og hva hver av dem kan gjøre.
Eilersen_promo

innefarger

Nye Eilersen-farger

Vi har enda engang samarbeidet med møbeldesignmerket Eilersen og skapt 3 nye fantastiske farger til Eilersen-fargepaletten.
cc_int16_wall_04

Innefarger

120 splitter nye farger til hjemmet

Med 120 nye interiørfarger kan det være vanskelig å velge. Få oversikt over de forskjellige fargekategoriene i vårt nye innendørs fargekart her.

Tips & triks

Pigment

Når du maler med mørke farger, er det viktig at du får snudd pigmentene samme vei. Når du er ferdig med en vegg, tar du rullen og går over veggen i samme retning, f.eks. ovenfra og ned (ikke opp og ned). De mørke pigmentene er nemlig mye tydeligere enn de lyse, og på den måten får du en ensartet overflate uten ”baner” i malingen.
green_Nature_promo

Innefarger

Gjør boligen din til en oase

Fargesammensetninger kan være vanskelige, og derfor ender det ofte med hvite vegger. Les hvordan du kan gjøre hjemmet ditt fargerikt med inspirasjon fra naturen.

Finn din nærmeste Flügger farve

map