Malte gulv – bli inspirert

Bli inspirert til å male gulvet

Malte gulv kan være flott hvis man tør å male de pene gulvbordene, eller det kan brukes som en nødløsning eller midlertidig løsning som alternativ til en omfattende runde med sliping og etterfølgende behandling.

Malte gulv gir innredningen ro ved at underlaget er ensartet over hele flaten. Samtidig virker rommene større, fordi den hvite flaten "skyver" veggene utover, og den større spredningen av dagslyset får også rommet til å virke større og lysere.
  
Tips: Hvis gulvene er så stygge at det praktisk talt må legges et nytt gulv, kan man spare mye på å male dem i stedet. Det er viktig at underlaget er helt i orden, så vi brukte profesjonell sliping for å få en jevn, ensartet og glattslipt overflate uten fliser

Inspirasjon

Flere artikler

malede_gulve_03

Trinnvis veiledning

Malte gulv – gjør det selv

Se gode tips om hvordan du best maler tregulvet.

Tips & triks

Mellommaling

Det kan være lurt å male med mellommaling før du maler med en mørk farge. Ofte er dette nødvendig fordi en mellommaling i riktig farge gjør at den mørke malingens dekkeevne blir bedre. Hvis dette er nødvendig i ditt prosjekt, kan vi gi deg nærmere råd om dette i butikken 
cc_int16_wall_04

Innefarger

120 splitter nye farger til hjemmet

Med 120 nye interiørfarger kan det være vanskelig å velge. Få oversikt over de forskjellige fargekategoriene i vårt nye innendørs fargekart her.
hvid_01

Innefarger

De hvite nyanser

Få oversikt over de forskjellige nyansene av hvit, og hva hver av dem kan gjøre.

Tips & triks

Pigment

Når du maler med mørke farger, er det viktig at du får snudd pigmentene samme vei. Når du er ferdig med en vegg, tar du rullen og går over veggen i samme retning, f.eks. ovenfra og ned (ikke opp og ned). De mørke pigmentene er nemlig mye tydeligere enn de lyse, og på den måten får du en ensartet overflate uten ”baner” i malingen.
boligstil_70Stil

Innefarger

6 råd om fargesetting

Ønsker du flere farger i hjemmet, men synes det er vanskelig å finne din fargepalett? Les våre 6 råd om fargesetting som viser vei til en mer fargerik bolig.

Finn din nærmeste Flügger farve

map