Skandinavias favorittfarger

Hvis man gransker statistikker og historiske forhold, viser det seg at tjue farger har blitt brukt spesielt ofte på skandinaviske fasader– i tillegg til svart og hvit, som er klare favoritter. 

Hvit og svart brukes vanligvis på vinduer, dører, takskjegg osv. De andre fargene som er mest foretrukket i Skandinavia, kan deles inn i to grupper: 

- De klassiske nyansene
- De moderne, urbane nyansene

Klassikerne 

De ti klassiske fargene brukes vanligvis i visse geografiske områder. Fargene har historisk sett blitt brukt på svenske gårder og hus i Dalarne, Värmland og Skåne, på norske fjell- og kysthytter i f.eks. Bergen og Kristiansand, og i danske kystbyer som Dragør og Skagen.

De moderne fargene

De ti moderne fargene brukes oftest på nyere bygninger med moderne arkitektur, og det dreier seg da om dempede nyanser av grå og brun som skaper en ujålete estetikk som får bygningene til å passe godt inn i omgivelsene. 

Her finner du råd om hvordan du kan kombinere henholdsvis klassiske og moderne farger for å oppnå best mulig resultat.

Klassiske nyansene

Moderne nyansene

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & triks

Trebbeskyttelse og været

Malingen fungerer best i moderat luftfuktighet og temperatur - en overskyet, tørr sommerdag med omkring 60 % RF (relativ fuktighet) er bra.

Tips & triks

Trebeskyttelse og malerull

Du kan faktisk male med en langhåret rulle og stryke over med en bred pensel etterpå. Rullen etterlater litt maling som penselen vil massere inn i treet og optimere beskyttelsen. På den måten blir du også raskere ferdig.
PaintWood

Videoguide

Slik maler du utendørs treverk 

Slik maler du trefasade, garasje, gjerde og annet treverk. Se videoen og få gode malertips.
Patina_16_9

WT 08 Patina

Få en vakker, sølvgrå patina på treverket

Med den nye 08 Wood Tex Patina kan du i løpet av bare et knapt år gi f.eks. treterrassen den vakre sølvgrå overflaten som man ellers bare ser på kostbart edeltre etter mange års ventetid.
ColorCom_promo

Utefarger

Utefarger

Vi ser det som vår viktigste oppgave å hjelpe deg å finne frem til de fargene som passer best til deg og ditt prosjekt.
trae_pensel

Uteprosjekter

Vær og treverk: Når er det best å male utendørs?

Er du i tvil om når på året det er aller best å påføre trebeskyttelse? Se hvilke forholdsregler du skal ta med hensyn til været når treverket utendørs skal påføres trebeskyttelse. 
Sommerhus_farver_promo

Utefarger

Den grønne bølgen – en palett spesielt til sommerhuset

Grønn er en fantastisk farge som også fungerer på hytta.