Skap en personlig atmosfære på soverommet med tapet og farger

Kombinasjonen av tapet og veggfarger er en god måte å skape en personlig atmosfære på soverommet på. Du velger selv om den skal være frisk, intim, romantisk eller avslappende.

Bedroom_farver_tapet
Botanic Garden 510664-tapetkombinert med fargen Eilersen Genéve

Start med tapeten

En god måte å begynne ditt "tapet & veggfarge-prosjekt" på, er først å finne en tapet som du liker. 

Det finnes i dag et enormt utvalg av tapeter i forskjellige kvaliteter, mønstre, farger, priser osv., så derfor kan det godt lønne seg å gjøre en grundig research hos forskjellige forhandlere av tapet og hente inspirasjon fra f.eks. boligmagasiner.

Og ikke la deg skremme av at boligen ikke ligner de enorme herskapsleilighetene eller villaene i boligmagasinene - kombinasjonen av tapet og veggfarger kan være minst like flott i en liten toromsleilighet på 50 m2.

Tapet i Flügger

Hos Flügger farve finner du mange forskjellige tapetkolleksjoner med stilfulle mønstre, motiver og farger. F.eks. finner du den populære "Nordic Home" med mange forskjellige tapetdesign.

Har du allerede en ide om at du er på jakt etter et blomstret, stripet eller prikket tapet? På vår tapetside har du mulighet for å filtrere i sortimentet vårt, slik at du bare får opp den type tapet du ønsker.

Tapet fra kolleksjonen "Botanic Garden" kombinert med 3 farger fra vårt Eilersen samarbeid.

1
sovevaerelse_antwerpen

Antwerpen

Fargen heter Antwerpen og gir en frisk følelse.

Soverommet kan være et frisk, luftig og energisk rom – et sted du lader opp batteriene. Til det kan denne aqua-grønne fargen være et godt valg. 

Tapetet heter Botanic Garden 510661.

2
sovevaerelse_como

Como

Fargen heter Como og gir en følelse av nærhet. 

Hvis du ønsker deg nærhet og en intim stemning, så velg fargen rosa. Her er ikke det snakk om prinsesse-rosa, derimot en mer sofistikert utgave.

Tapetet heter Botanic Garden 510662.

3
sovevaerelse_geneve

Genéve

Fargen heter Genève og gir en følelse av ro.

Vil du ha hvile og ro kan du velge en midnattsblå, dyp og støvete. Maler du hele rommet i fargen blir det som en mørk, trygg og eksklusiv hule.

Tapetet heter Botanic Garden 510663.

Velg non-woven-kvalitet

Et godt råd er å gå etter tapeter laget i non-woven-kvalitet, da de ofte er lettest å jobbe med.

Nesten alle tapeter du finner i Flügger er laget i non-woven-kvalitet, men spør gjerne en medarbeider om råd for sikkerhets skyld.

Non-woven betyr at baksiden av tapetet er laget av et ikke-vevd materiale. For eksempel har tapetene i Flügger en bakside av filt, så du kan rulle tapetlim direkte på veggene og sette tapetet opp uten å rulle lim på baksiden av det.

Se ev. vår videoguide om oppsett av non-woven tapet.

Hvilken farge skal jeg velge?

Nå gjelder det bare om å velge den riktige fargen - og det er ofte lettere sagt enn gjort.

Du kan f.eks. starte med å undersøke hvilke farger og toner som finnes i din utvalgte tapet, dersom du har en.

Et godt råd er å velge en veggfarge som komplementerer én av de mindre dominerende fargene i tapeten - det skaper ofte et mer harmonisk rom.

Bruk våre verktøy

Vi har en rekke forskjellige verktøy som kan gjøre vanskelige valg en anelse lettere.

Du kan for eksempel bruke fargevelgeren til å visualisere ideene dine i forskjellige rom i boligen. Alternativt gir en fargeprøve ofte en idé om hvordan fargen passer inn i hjemmet.

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & triks

Fargeforskjellene

Ønsker du å veksle mellom farger fra rom til rom på en elegant og harmonisk måte, må du passe på at fargeforskjellene er markante nok til at de faktisk oppleves.

Tips & triks

Pigment

Når du maler med mørke farger, er det viktig at du får snudd pigmentene samme vei. Når du er ferdig med en vegg, tar du rullen og går over veggen i samme retning, f.eks. ovenfra og ned (ikke opp og ned). De mørke pigmentene er nemlig mye tydeligere enn de lyse, og på den måten får du en ensartet overflate uten ”baner” i malingen.
green_Nature_promo

Innefarger

Gjør boligen din til en oase

Fargesammensetninger kan være vanskelige, og derfor ender det ofte med hvite vegger. Les hvordan du kan gjøre hjemmet ditt fargerikt med inspirasjon fra naturen.
Svane_eco_promo

Velg miljømerket maling

Se etter svanemerket eller EU-blomsten neste gang du handler inn til maleprosjektet ditt. Det er nemlig bra for både deg og miljøet.
Verpan_color_02

Innefarger

Farger og former i skjønn forening

I 2016 ville designeren Verner Panton fylt 90 år. I den forbindelse har vi, i samarbeid med Verpan, utviklet 3 nye veggfarger inspirert av Verner Pantons arbeid.
eilersen_antwerpen

Innefarger

Farger skapt av Flügger for Eilersen

Møbeldesign og farger smelter sammen i en nydelig kombinasjon.
Sovnfarver_my_retreat

Innefarger

Sov godt med de riktige fargene

Les hvordan soveromsfargene påvirker søvnen, og hva du selv kan gjøre for å få en rolig natt.