Trendfargen som ble en klassiker

Skal du male innendørs? Da er det sannsynlig at du velger offwhite eller en nøytral gråtone. Eller så bestemmer du deg, som mange andre, for fargen Relaxed Green, noe som er veldig populært

Det er første gang vi ser en reell farge dukke opp på en prominent plass i fargestatistikken, der vi normalt finner utallige varianter av hvit, grå og beige. Og siden vi i Flügger elsker farger, er det nærmest en triumf å konstatere at fargelysten faktisk brer om seg. Relaxed Green er til og med på hitlisten i både Danmark, Norge og Sverige.

Vi tror at Relaxed Green er populær fordi
  • Den gjør det samme som en gråtone: den er både dempet og nøytral i uttrykket.
  • Det gjør den velegnet til store veggarealer, f.eks. i stuen.
  • Den kler naturtre og gir rommet et personlig preg som ikke finnes i de nøytrale fargene.

Fargen dekker virkelig godt, og den er lett å male over med hvitt hvis du går lei av den senere.

I tillegg til at Relaxed Green er i skuddet akkurat nå, peker den også fremover. De etablerte trendekspertene som Li Edelkoort, Pantone og PEJ er enige om at vi godt kan regne med å se masse grønntoner i fremtiden. 

Sett fra et trendperspektiv ga grønn tidligere et signal om bærekraftig livsstil, og nå beveger den grønne tendensen seg fra dette signalet til å være en nødvendig ingrediens. Grønn stevner altså mot å bli det nye grått.

 
relaxed_green_01

Flere artikler

colourcom_int16_livingroom_green

Innefarger

Populære farger akkurat nå

Med “Tidens farger” fra vårt nye innendørs fargekart byr vi på 20 helt unike farger til hjemmet.

Tips & triks

Rengjøring

Når du skal vaske veggene, kan du med fordel bruke en viskosesvamp, som holder godt på vannet. Det er lurt å vaske først med såpevann og vaske etter med rent vann
SharpEdges2

Videoguide

Få flotte, skarpe kanter

Få helt skarpe kanter når du maler.
Covering

Videoguide

Tildekning før malerarbeidet

Se gode tips om hvordan du best beskytter gulv, karmer og paneler når du skal male.
PaintWetInWet2

Videoguide

Oppnå et jevnt resultat, når du maler

Slik maler du med riktig teknikk.

Tips & triks

Varmt eller kaldt?

De fleste farger, også hvitnyanser, finnes både i kalde og varme utgaver. Det er også mulig å blande fra både varmt og kaldt, men da gjelder det å holde tunga rett i munnen. En bevisst kombinasjon gir det beste fra to verdener.

- Du har kanskje et varmt tregulv? - Bruk en kjølig grå farge på veggen som motvekt. Slik oppnår du en behagelig balanse mellom flatene og unngår at de varme fargene drukner i hverandre. 
- Har du et fliselagt gulv i kjølig grått, kan du velge varme farger til veggen. Da blir fornemmelsen av rommet mykere og rundere enn om du bare velger kjølige toner.

Finn din nærmeste Flügger farve

map