Hvite farger

Det finnes mange forskjellige varianter av hvit, og det kan lønne seg å velge akkurat den riktige til boligen. Se 5 ulike hvittoner her.

Den hvite fargen gjør at du kan bruke mange andre farger når du innreder hjemmet. Den er kjølig, ren, og nøytral og skaper et lett uttrykk i for eksempel en bolig. 

Hvit har forskjellig symbolsk betydning. Det er fredens farge, og på slagmarken betyr det hvite flagget overgivelse. 

I land som Japan og Kina er hvit sorgens farge, som ofte forbindes med døden. I vestlig kultur står hvitt for det rene, det gode og det hellige.

1
Hvid_optiskhvid

Gallerihvit

Gallerihvit er kjølig og nøktern. På mange områder minner den om Råhvit, som imidlertid har et varmere uttrykk. Gallerihvit er et godt alternativ til de populære kremfargede hvitnyansene, hvis du i stedet ønsker en mer klassisk hvit.
2
Hvid_antikhvid

Kalkhvit

Kalkhvit heller mot sart gul. Er du på jakt etter et antikt preg, er Kalkhvit riktig farge. Vær forsiktig med kunstlys og Kalkhvit - i noen tilfeller oppstår det en grønnlig refleksjon. Kalkhvit inneholder Umbra, Oksidgul og en liten stenk av ren gul. Det gir et gyllent, varmt og kremfarget uttrykk.
3
Hvid_bomuledshvid

Motehvit

Motehvit gir et mykt lys i rommet. Det myke inntrykket kommer av at nyansen er relativt mørk sammenlignet med de andre hvittonene. i tillegg til Umbra inneholder Motehvit også et snev av Oksidgul, som gir malingen et svakt gyllent skjær.
4
Hvid_canvashvid

RAL 9010

Her er industriens variant av hvit. Tonen er lys og varm med en klar dreining mod gyllen. Ferdigmalte dører og paneler er ofte i RAL 9010. Det oppstår ofte fargeavvik mellom de forskjellige produsentenes malinger, så du er ikke sikker på å få nøyaktig samme hvit selv om det er snakk om 9010.
5
Hvid_slotshvid

Råhvit

Råhvit passer sammen med de fleste andre farger, fordi den er nøytral. Råhvit er maling med en hvit base tilsatt et stenk av Umbra. Umbra gir varme på en nøytral måte.

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & triks

Kantene

Bruk en pensel langs kantene og en liten rulle etterpå, så tett inntil på kanten som mulig for å minske synlig penselstruktur.

 

 

Tips & triks

Malerulle

Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur, f.eks. sagmuggstapet, kan du velge en grovere rulle som avgir mer maling på veggen. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur.
boligstil_Indfarvet

Innefarger

6 råd om fargesetting

Ønsker du flere farger i hjemmet, men synes det er vanskelig å finne din fargepalett? Les våre seks råd om fargesetting som viser vei til en mer fargerik bolig.
Blaa_samlet

Fargeinspirasjon

Blåfarger

Les om blåfargen, og se tilbudet vi har på 5 blåfarger som gjør seg svært godt på veggen. 
cc_int16_wall_04

Innefarger

120 farger til hjemmet

Med 120 nye interiørfarger kan det være vanskelig å velge. Få oversikt over de forskjellige fargekategoriene i vårt nye innendørs fargekart her.
Gron_samlet

Fargeinspirasjon

Grønnfarger

Grønne farger skaper automatisk referanser til naturen. De beroliger oss og er blant favorittfargene til hjemmets vegger.
Eilersen_promo

innefarger

Nye Eilersen-farger

Vi har enda engang samarbeidet med møbeldesignmerket Eilersen og skapt 3 nye fantastiske farger til Eilersen-fargepaletten.