Når er det best å male utendørs?

God kvalitetstrebeskyttelse er ikke alltid nok når man skal beskytte utendørs treverk. Værforholdene har også stor innvirkning på trebeskyttelsens dekkeevne og holdbarhet.

Høysesong for trebeskyttelse

Den beste perioden å påføre trebeskyttelse utendørs er fra slutten av april til slutten av september. Påføringen av trebeskyttelse fungerer best ved moderat luftfuktighet og temperaturer mellom 10 og 25 grader. Det skal helst gå en uke uten regn før du begynner å male. Husk at treverkets fuktinnhold maksimalt må være 15%. Dette måles med en fuktmåler.

Sjekk alltid værmeldingen for å være sikker på at du har 3-5 tørre dager til å utføre jobben på (antallet dager er selvfølgelig avhengig av prosjektets omfang).

Ingen direkte sol

Unngå helst direkte sollys når du maler. Sola gjør at trebeskyttelsen tørker for fort, slik at den ikke rekker å trekke skikkelig inn i treet. Det kan redusere treverkets motstandskraft overfor vær og vind.

Vær oppmerksom på luftfuktigheten

En overskyet, tørr sommerdag med omlag 60% RH (relativ fuktighet) er en perfekt maledag. Luftfuktigheten må ikke være over omlag 80% og helst ikke under 40% (sjekk luftfuktigheten i ditt område på yr.no)

Hvis du maler på en kjøligere årstid, må du huske at luftfuktigheten varierer mer i løpet av et døgn. Det betyr at treverket kanskje ikke tørker i løpet av natten ved fuktig vær.

Kom i gang

Usikker på hvilken trebeskyttelse du skal velge? Les våre tips her
Allerede valgt produkt? Bestill online her

Flügger Fargekonsulent - informasjon og inspirasjon

Tips & Tricks

Trebbeskyttelse og været

Malingen fungerer best i moderat luftfuktighet og temperatur - en overskyet, tørr sommerdag med omkring 60 % RF (relativ fuktighet) er bra.

Tips & Tricks

Luftfuktigheten

Vær oppmerksom på at luftfuktigheten varierer i løpet av døgnet. Treet kan kanskje ikke tørke i løpet av natten hvis det er fuktig i været
Sjekk utendørs treverk

Trinnvis veiledning

Sjekk utendørs treverk

Sjekk selv om vinduer, dører, treterrasse, gjerde m.m. er slitt og trenger trebeskyttelse. Se hvordan i vår videoguide.
Colorcom

Utefarger

Utefarger

Vi ser det som vår viktigste oppgave å hjelpe deg å finne frem til de fargene som passer best til deg og ditt prosjekt.

trebeskyttelse

Treolje med farger til terrassen, hagemøbler m.m.

Treolje er et naturlig valg når terrassen eller hagemøblene begynner å bli slitt. Du kan få treolje i mange forskjellige farger, så treverket kan matche stilen i resten av hjemmet.