Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Slik maler du utendørs treverk

Få gode tips til hvordan du maler trefasaden, garasjen, gjerdet m.m. Se Flügger farves videoguide og du er godt forberedt til ditt utendørs maleprosjekt.

Slik maler du ditt utendørs treverk – trinn for trinn

  1. Velg en malerpensel med samme bredde som bordene du skal male
  2. Sørg for å male ett stykke om gangen, også kalt "vått-i-vått" – så unngår du overlappinger og sikrer ensartethet i malingen
  3. Fordel malingen i ensartede like strøk – start gjerne ovenfra og ned.
  4. Husk å male i samme retning som bordene – i dette tilfellet loddrette strøk
  5. Følg samme systematikk fra start til slutt

Været har stor betydning for det endelige resultatet. Her kan du lese guiden vår til når det er best å beskytte tre.

 

Husk rengjøringen

Før du maler utendørs treverk, må du først huske å rengjøre treverket. Ved å rengjøre treverket sikrer du at etterfølgende behandlinger holder lengre.

Du finner videoguiden vår til rengjøring av trefasader her.

Vurder grunnmaling

For å sikre at fasaden holder seg best mulig kan du først male den tidligere behandlede fasaden med en "Under Coat" som 02 Wood Tex Utegrunn.

En utegrunn gir ekstra beskyttelse mot fukt og sopp og sikrer god vedheft til den etterfølgende behandlingen. Den er spesielt velegnet til lyse tresorter og trykk- og vakuumimpregnert tre.

Hvis treverket ikke er spesielt slitt, kan du hoppe over grunnmalingen og heller velge en "Top Coat" som 04 Wood Tex Dekkbeis eller 05 Wood Tex Uteakrylat.

Husk at du ikke kan bruke oljebasert trebeskyttelse på f.eks. trefasader som tidligere er behandlet med vannbasert trebeskyttelse. Andre veien kan du godt male med vannbasert trebeskyttelse selv om overflaten tidligere er behandlet med oljebasert trebeskyttelse.

Trebeskyttelse hos Flügger

Hos Flügger har vi en rekke forskjellige produkter til trebeskyttelse. Nedenfor finner du en kort introduksjon til tre populære valg:

  1. 03 Wood Tex Beis er vannbasert trebeskyttelse, som i spesielt høy grad fremhever treets struktur og åretegninger. Gir treet et klassisk utseende.
  2. 04 Wood Tex Dekkbeis er vannbasert trebeskyttelse, som gir en sterk, halvmatt overflate der treets struktur fremheves. Et opplagt valg hvis du er i tvil om hva treverket er behandlet med tidligere.
  3. 05 Wood Tex Uteakrylat er vannbasert trebeskyttelse, som gir en ekstra sterk, halvmatt overflate. Holder godt på fargen i lang tid og har høy dekkeevne.

Følg Wood Tex-guiden og finn den riktige behandlingen til treverket ditt. 

Hos din lokale Flügger farve står det alltid en medarbeider klar til å veilede deg frem til riktig produkt til maleprosjektet ditt.

Riktig god arbeidslyst!