Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Slik vedlikeholder og maler du garasjen eller carporten

  1. Mål fukt i treverket med en fuktmåler. Fukten skal ikke overstige 12% (+/- 3%) på vinduer og 15% (+/- 3%) på annen utvendig kledning.
  2. Gjør treverket rent med utendørs grunnrengjøring, f.eks. Facade Clean. Se også hvordan du effektivt rengjør utendørs trefasader.
  3. Slip overflaten med sandpapir og skrap bort løstsittende maling med en sparkel. Hvis overflaten tidligere er malt med heldekkende trebeskyttelse, må du grunne bart treverk med grunnmaling, f.eks. Wood Tex 02 Grunnmaling, slik at sluttmalingen sitter bedre fast på treet.
  4. Velg farge – ikke vær redd for å prøve noe nytt eller noe annet enn det som var der fra før. Se fergesettinger på garasje/carport og bli inspirert.
  5. Dekk til vinduer med god tape og ev. plast, slik at du slipper å fjerne malingflekker etterpå. Vi anbefaler vår UV-malertape, som tåler vær og vind og ikke brenner seg fast hvis solen står høyt på himmelen.
  6. Ikke bruk for små pensler til påføring av trebeskyttelsen, velg gjerne en pensel som har ca. samme bredde som trebordene – det gir et flott og glatt resultat. Mal 2-3 bord om gangen fra topp till bunn – det gir et flott og ensartet resultat. Se hvordan du best maler utendørs treverk.

Sjekk tilstanden på garasjen eller carporten

Sjekk om garasjen eller carporten har behov for å males: Du kan f.eks. trykke et stykke maletape fast på treet, trekke av tapen i et raskt rykk og sjekke om det sitter løs maling på tapen. Se fler måter å sjekke treverket på her.

 

Trenger du råd eller veiledning?

Hvis du har spørsmål om maleprosjektet ditt, er du alltid velkommen hos din lokale Flügger farve, hvor vi gjerne veileder deg.