Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Fargetips: Mal en vegg i stuen i en annen farge

Ved å male én eller flere vegger i en annen farge kan du gi boligen et personlig preg - uansett om du er nybegynner, erfaren eller ekspert når det gjelder farger i hjemmet.

Nybegynner:

Er det første gang du vurderer annet enn hvitt på veggene dine? Har du ingen eller bare litt erfaring med fargesammensetning og boliginnredning? Da er én enkelt farget vegg i stuen eller på soverommet kanskje en riktig start hvis du ønsker å invitere flere farger inn i ditt hjem.

Med en farge på en enkelt vegg kan du lett endre uttrykket i rommet og skape en langt mer personlig bolig.

Når du skal velge hvilken farge du ønsker i rommet, er det viktig å overveie hvilke andre gjenstander du ønsker å fremheve. Les mer om faste holdepunkter og fargesammensetning.

Har du et avlangt rom vil en farge på f.eks. en kort endevegg få rommet til å virke mer kvadratisk og harmonisk.

 

På bildet: Veggfargen Vulkan Grå - H 09

Se våre fargekart her

Erfaren:

Er du glad i farger i hjemmet ditt og vet nøyaktig hvilke farger som går godt sammen? Da er én farget vegg kanskje ikke nok.

Velger du å male 2 eller flere vegger, krever det en større forståelse av hvilke farger som fungerer sammen - også i forhold til interiøret.

For å skape en flott effekt kan du for eksempel male to vegger overfor hverandre i en mørkere tone. Det er spesielt nyttig hvis du har et veldig bredt rom, da de mørkere fargene trekker rommet sammen og gjør det mer harmonisk.

Skal du fargelegge flere vegger i hjemmet, kan du med fordel lage en fargepalett, slik at du på forhånd har valgt farger som fungerer godt sammen.

Et godt råd kan være å male alt treverk i boligen i en nøytral farge – så er treverket med på å skape en ”rød tråd” i boligen, selv om du har forskjellige farger i rommene.

 

På bildet: Veggfargen Annas Closet - IN-760

Hjelp til valg av veggmaling

Ekspert:

Har du full kontroll på farger og boliginnredning? Da er du kanskje klar til å eksperimentere for å finne et helt unikt uttrykk til boligen.

For eksempel kan du male hele rommet (vegger, tak, vinduer, dører og evt. gulv) i samme farge. Det gir en fantastisk ro i rommet, men stiller samtidig store krav til interiør og til fargesetningen i resten av boligen når det gjelder å skape et sammenhengende og harmonisk hjem.

Tapet er en annen mulighet for å gi et ekstra personlig touch til boligen. Kle en enkelt vegg eller et helt rom med tapet som komplementerer din fargepalett i resten av boligen. Det kan være en vanskelig øvelse – men gjør du det riktig, får du til gjengjeld en fullstendig unik bolig som med garanti vil skape misunnelse hos gjestene dine.

Husk at du alltid kan få veiledning om farger i din lokale Flügger farve-forretning.

 

På bildet: Tapet Willow 510664. Veggfargen Eilersen Genéve

Se hele vårt tapetsortiment her