Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
  • ...

Slik velger du riktig interiørmaling

Når penselen skal svinges innendørs, er det viktig å velge den riktige malingen for jobben. Valg av produkt er minst like avgjørende som fargevalget for å sikre et flott og slitesterkt resultat. Her er vår guide til valg av interiørmaling.

Det viktigste man bør se på når man skal velge interiørmaling er hvilken type overflate som skal males. De fleste interiørmalinger er spesiallaget for et utvalg typer underlag, og vil være avgjørende for at malingen får god vedheft og gir et godt resultat.

Interiørmaling til slette overflater

Skal du male slette overflater som gips, betong, sement eller lignende, anbefaler vi Dekso 1 Ultramatt. Det er en slitesterk vegg- og takmaling med glansgrad 1 som gir et varig vakkert resultat. Produktet er miljømerket med både Svanemerket og Nordic Eco Label, som sikrer et godt inneklima.

Ønsker du en høyere glansgrad kan vi anbefale produktserien Flutex PRO. Flutex PRO er utviklet for profesjonelle malere, men er selvsagt tilgjengelig for alle. Produktserien kommer i glansgrad 5, 7 og 10, slik at man kan velge det utseende man ønsker. Alle produktene har svært god dekkevne, høy kvalitet og en sterk miljøprofil tilsvarende Dekso 1 Ultramatt.

Interiørmaling til treverk og panel

Skal du derimot male treverk som panel, møbler, listverk og lignende, anbefaler vi Interior High Finish serien. Produktserien kommer i glansgrad 5, 20, 50 og 90, hvor samtlige har god sammenflyting og gir et estetisk flott resultat. Har du behov for ytterligere robusthet, anbefaler vi Interior Strong Finish. Produktet kommer i glansgrad 20 og 40, og gir en ripefast overflate.

Veiledning og anvisning

Det er også være lurt å tenke på bruksområdet til rommet du skal male. Rommene i typiske norske hjem er utsatt for varierende slitasje, og det kan være klokt å ha dette i tankene når du velger interiørmaling.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss i din lokale Flügger butikk hvis du trenger hjelp til produktvalg for akkurat ditt prosjekt. Uavhengig av produktet man velger, er det viktig å gjøre gode forberedelser.