Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Oljebasert trebeskyttelse

Er du på utkikk etter "god gammeldags" trebeskyttelse? Da har du kommet til rett sted. Oljebasert trebeskyttelse er den gammeldagse trebeskyttelsen som er basert på terpentin. Disse produktene fases gradvis ut, i takt med at oljebaserte produkter generelt fases ut og erstattes av vannbaserte produkter - dette gjelder selvfølgelig også for trebeskyttelse. Hos Flügger jobber vi hele tiden mot en grønnere fremtid, og derfor vil produktene i denne kategorien fases ut i løpet av de neste årene. Husk at du alltid kan bruke vannbasert trebeskyttelse i tillegg til oljebasert, så du kan trygt gå over til vannbasert i dag, men du kan selvfølgelig også kjøpe et av våre oljebaserte produkter så lenge lageret rekker. Les mer om oljebasert trebeskyttelse her.
"

Oljebasert trebeskyttelse - på den gode, gammeldagse måten

Oljebasert trebeskyttelse er enkel å påføre med pensel eller rulle. Den trenger inn i treverket og gir beskyttelse og fuktighet, noe som bidrar til å bevare treoverflatene dine over lengre tid.

Grovt sett finnes oljebasert trebeskyttelse i to varianter - transparent eller dekkende. Du bør velge type oljebasert trebeskyttelse ut fra dine personlige preferanser. Transparent oljebasert trebeskyttelse har den fordelen at den fremhever treets naturlige utseende, inkludert årringene og den naturlige strukturen, mens dekkende trebeskyttelse skjuler årringene og varer lenger - den fungerer akkurat som en vanlig maling.

Noe du bør være spesielt oppmerksom på når du arbeider med oljebasert trebeskyttelse, er at du ikke bør bruke oljebasert trebeskyttelse hvis overflaten tidligere har blitt behandlet med vannbasert trebeskyttelse. Dette skyldes at oljebasert trebeskyttelse har en hard overflate, mens vannbasert trebeskyttelse er mykere, og du risikerer at overflaten sprekker. Derfor bør du alltid male vannbasert trebeskyttelse oppå vannbasert trebeskyttelse.

Oljebasert trebeskyttelse - fra Wood Tex

Hos Flügger har vi mange ulike typer trebeskyttelse av høy kvalitet - både vannbaserte og oljebaserte. På denne siden zoomer vi inn på noen av våre mest populære oljebaserte trebeskyttelsesmidler. Et produkt som er populært i starten av hver sesong med utendørsmaling av treverk, er Flügger 04 Wood Tex Classic. Denne dekkende trebeskyttelsen er en oljebasert trebeskyttelse som er perfekt til overflatebehandling av treverk.

Trebeskyttelsen beskytter effektivt mot fukt, vann, mugg og sopp. Det er en god idé å grunne med Flügger 01 Wood Tex Classic grunningsolje før påføring av Flügger 04 Wood Tex Classic, som gir god vedheft og sikrer et vakkert sluttresultat. Hvis du ønsker en transparent oljebasert trebeskyttelse, bør du se nærmere på et produkt som Flügger 2 i 1 Wood Tex Classic. Dette smarte produktet er utviklet med tanke på at du får grunning og trebeskyttelse i ett. Produktets holdbarhet er opptil 4 år. Flügger 2 i 1 Wood Tex Classic beskytter mot en rekke kjente syndere som ofte går hardt ut over utendørs treverk, nemlig fukt, vann, mugg, mugg og sterkt sollys. Med denne pakkeløsningen slipper du å kjøpe grunningsolje og trebeskyttelse i to separate deler, og den er svært enkel å påføre.

Slik maler du med trebeskyttelse

Før du begynner å male treverket ditt med oljebasert trebeskyttelse, bør du sørge for å gjøre et godt forarbeid. På den måten sikrer du et langvarig, slitesterkt og vakkert resultat i det lange løp.

 • Fjern gammel og løs trebeskyttelse og trefibre fra overflaten. Bruk primer og algefjerner forsiktig. Slip treverket med sandpapir.
 • Hvis du skal male på nytt treverk, er det en god idé å bruke en grunningsolje. Da sikrer du optimal dybdebeskyttelse før det videre malerarbeidet..
 • Bruk en pensel eller en langhåret malerull (avhengig av bredden og størrelsen på treverket) til å påføre trebeskyttelsen. Sørg for å male vått-i-vått.
 • Børst til slutt overflaten med en børste i samme retning for å sikre en jevn og fin overflate.

Hva du trenger for å male med oljebasert trebeskyttelse

 • Grunningsrengjøringsmiddel
 • Algefjerner
 • Sandpapir
 • Grunnolje
 • Oljebasert trebeskyttelse (transparent eller dekkende)
 • Pensel
 • Malingsrulle

Kjøp oljebasert trebeskyttelse hos Flügger

Hos Flügger har vi et stort utvalg av oljebasert trebeskyttelse. Produktene våre utstråler høy kvalitet, funksjonalitet og vakker design som får treverket ditt til å skinne. På denne siden finner du vårt sortiment, tips og relevant informasjon, men du er velkommen til å kontakte vår kundeservice hvis du ønsker personlig veiledning.

"