Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
Rask Levering
Alltid fri frakt over 1000 kr.
30 dages returrett
Avhent i butikk
 • ...

Vannbasert trebeskyttelse

Vannbasert trebeskyttelse er fremtiden innen trebeskyttelse. Du sikrer lang holdbarhet, og produktene har lavere miljøpåvirkning under produksjonen og er faktisk enklere å jobbe med. Så når du skal male utendørs treverk, bør du velge vannbasert trebeskyttelse for å sikre at det ser like bra ut i fremtiden som det gjør i dag. Med vannbasert trebeskyttelse får du en slitesterk og sikker overflatebehandling som beskytter mot vannabsorpsjon, UV-stråler og avviser smuss, støv og vanndråper. Å beskytte treverk med vannbaserte trebeskyttelsesmidler er en miljøvennlig måte å sikre at treoverflatene dine forblir intakte i mange år fremover. Les mer om vannbasert trebeskyttelse her.

.
14 produkter
Tilfredshetsgaranti Dekkevne
-25%
Flügger 05 Wood Tex - Halvmatt Trebeskyttelse
Fra kr 261,75
Ord. pris kr 349
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Tilfredshetsgaranti Dekkevne
-25%
Flügger 06 Wood Tex - Halvblank Trebeskyttelse
Fra kr 276,75
Ord. pris kr 369
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Tilfredshetsgaranti Dekkevne
-25%
Flügger 07 Wood Tex - Matt Trebeskyttelse
Fra kr 261,75
Ord. pris kr 349
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-25%
Flügger 08 Wood Tex Patina - Fargeløs vannbasert trebehandling
Fra kr 291,75
Ord. pris kr 389
-25%
Flügger 08 Wood Tex Sealer - Wood Tex Patina 08 topcoat
Fra kr 291,75
Ord. pris kr 389
-25%
Flügger 01 Wood Tex - Grunnolje
Fra kr 186,75
Ord. pris kr 249
-25%
Flügger 03 Wood Tex - Trebeskyttelse
Fra kr 194,25
Ord. pris kr 259
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
Tilfredshetsgaranti Dekkevne
-25%
Flügger Vindusmaling - Wood Tex Window
Fra kr 269,25
Ord. pris kr 359
+ evt. lev. kostnader
Matt
Blank
Glans
-25%
Flügger Wood Tex Impredur - Ekstra vannavvisende treolje
Fra kr 186,75
Ord. pris kr 249
-25%
Fargeprøve - Heldekkende
Fra kr 59,96
Ord. pris kr 79,95
Matt
Blank
Glans
Viser 14 produkter av 14

Vannbasert trebeskyttelse skåner klimaet

Hos Flügger finnes trebeskyttelse i flere ulike varianter, og avhengig av dine behov kan du velge mellom oljebasert eller vannbasert trebeskyttelse. Oljebasert trebeskyttelse er imidlertid den "gammeldagse" trebeskyttelsen som gradvis fases ut av produsentene, akkurat som vi i Flügger er i ferd med å fase ut våre oljebaserte produkter. Det betyr at du i fremtiden vil finne vannbasert trebeskyttelse nesten overalt. I tillegg er vannbasert trebeskyttelse den enkleste typen trebeskyttelse å arbeide med og er derfor det foretrukne valget. Vannbasert trebeskyttelse kan selvsagt brukes på alt ubehandlet treverk, men også på sunt treverk som tidligere har vært malt.

Hvis du skal male med trebeskyttelse på tidligere behandlet treverk, er det verdt å merke seg at du uten problemer kan male vannbasert trebeskyttelse oppå treverk som tidligere er behandlet med oljebasert trebeskyttelse - men ikke omvendt. Vannbasert trebeskyttelse har også den klare fordelen at den er miljøvennlig og derfor ikke inneholder organiske løsemidler. Dette er bra for klimaet og miljøet, selv om trebeskyttelsen hører hjemme utendørs. Vannbasert trebeskyttelse beskytter også mot mugg og fukt, noe som betyr at du unngår avskalling og unødvendige skader.

Med Wood Tex-serien står treverket ditt sterkt

Noen av Flüggers mest populære produkter innen vannbasert trebeskyttelse er produktene i Wood Tex-serien. Det skyldes at produktene er synonymt med holdbarhet og høy kvalitet. Flügger 05 Wood Tex er for eksempel svært brukervennlig og enkel å påføre, og er det ultimate trebeskyttelsesproduktet når du trenger en heldekkende maling til utendørs treverk. Flügger 05 Wood Tex er værbestandig, noe som gjør den robust mot årstidenes ulike påkjenninger - noe som også gjelder solens stråler, ettersom trebeskyttelsen danner et beskyttende UV-filter. Du kan bruke Flügger 05 Wood Tex på praktisk talt alle tresorter, inkludert trykkimpregnert tre, lerk og vakuumimpregnert tre. Du får en værbestandig, hurtigtørkende, brukervennlig og heldekkende trebeskyttelse som hemmer mugg- og soppvekst på overflaten, og som dessuten er svært praktisk fordi den egner seg som et godt allroundprodukt. Med en ultimat trebeskyttelse som Flügger 05 Wood Tex slipper du å kjøpe flere typer vannbasert trebeskyttelse til ulike overflater, noe som sparer deg for tid og penger i det lange løp.

Før du begynner å male

Før du begynner å svinge børsten, bør du sjekke et par ting først. Først og fremst må underlaget være rent. Derfor må treverket vaskes for å fjerne alger, fett og smuss. Et grundig strøk med grunningsolje, eventuelt Flügger 01 Wood Tex, kan også bidra til at den endelige vannbaserte trebeskyttelsen fungerer best mulig, men du bør bare bruke grunningsolje hvis du skal male ubehandlet (ikke malt) treverk.

En ting du også bør sjekke, er fuktighetsinnholdet i treverket. Treverk bør alltid ha et fuktinnhold på 15 % eller mindre. Vått treverk og maling er ikke en god kombinasjon, så vent med å male til det har vært sol og tørt i flere dager i strekk. Hvis du vil være helt sikker, kan du måle fuktigheten i treverket ved hjelp av en fuktighetsmåler.

Slik maler du med trebeskyttelse

Før du begynner å male med vannbasert trebeskyttelse på treverket ditt, er det viktig å forberede deg godt for å sikre et optimalt og holdbart resultat.

 • Fjern gammel, løs trebeskyttelse og trefibre fra overflaten med en grundig rengjøring med primer, algefjerner og sliping.
 • På nytt treverk er det en god idé å påføre en grunningsolje (WoodTex 01) før videre maling. Dette vil sikre en dyp beskyttelse i treverket.
 • Bruk en pensel eller en langhåret malerull til å påføre trebeskyttelsen, og husk å male vått i vått.
 • Avslutt påføringen ved å børste overflaten med en pensel i samme retning for å sikre en jevn og fin overflate.
 • For optimal beskyttelse kan du gjenta behandlingen med maksimalt 14 dagers mellomrom.

Det du trenger for å male med trebeskyttelse

 • Grunningsrengjøringsmiddel
 • Algefjerner
 • Sandpapir
 • Grunnolje
 • Vannbasert trebeskyttelse
 • Pensel
 • Malingsrulle

Kjøp vannbasert trebeskyttelse hos Flügger

Hos Flügger har vi et stort utvalg av vannbasert trebeskyttelse. Med våre produkter er du garantert høy kvalitet, funksjonalitet og vakker design som får treverket ditt til å skinne igjen. Du finner vårt sortiment, tips og relevant informasjon på denne siden, men du er også velkommen til å kontakte vår kundeservice for personlig veiledning.